Posljednjeg natjecateljskog dana na Europskim igrama u Poljskoj, hrvatski strijelci Giovanni Cernogoraz, Anton Glasnović i Francesco Ravalico osvojili su momčadsko zlatno odličje u disciplini trap.
 
Naš trapaški tercet odlično je odradio kvalifikacijski dio i bio je najbolji po učinku (218 od mogućih 225 pogodaka), a u pobjedničkom ritmu odrađeno je i finale sa Slovačkom (7-3). Finalnu seriju Slovaci su otvorili s 13-10 i 2-0, a potom je hrvatski trojac uzvratio istom mjerom (13-10) za poravnanje. I nakon treće serije bilo je izjednačeno (14-14) ili ukupno 3-3. U posljednje dvije serije hrvatski strijelci su bili koncentriraniji i precizniji pa je nakon 13-11 i 12-8 zlatno odličje zasjalo oko vrata hrvatskog terceta. Uz srebrne Slovake, na pobjedničkom postolju bili su i brončani Portugalci, nakon pobjede nad Talijanima (6-0).
 
Zlatno odličje strijelaca Glasnovića, Ravalica i Cernogorza ukupno je peto zlato za Hrvatsku na Europskim igrama u Krakovu, Malopoljskoj regiji i Šleziji u dosada rekordnoj kolekciji od 13 medalja.
 
PREDSJEDNIK EOO-a CAPRALOS PROGLASIO ZATVORENIMA DOSAD NAJUSPJEŠNIJE EUROPSKE IGRE HRVATSKIH SPORTAŠ(IC)A
 
Nakon 12 dana natjecateljskih dana, u Krakovu su svečano zatvorene 3. Europske igre, za hrvatske sportašice i sportaše najuspješnije u dosadašnjim izdanjima - s pet zlatnih te po četiri srebrne i brončane medalje.
Na prvim EI u Bakuu 2015. Hrvatska je osvojila 11 medalja, ali samo jednu zlatnu, a na drugima - prije četiri godine u Minsku - ukupno osam odličja, od čega dva zlatna.
 
Najsjajnije odličje su uz Antona Glasnovića, Giovannija Cernogorza i Francesca Ravalica, koji su bili najbolji u momčadskom trapu, osvojili još karataš Anđelo Kvesić te taekwondaši Ivan Šapina, Lena Stojković i Ivana Duvančić.
Srebrne kolajne osvojili su: bacač kugle Filip Mihaljević, boksač Gabrijel Veočić, taekwondaš Lovre Brečić i muška reprezentacija u zračnoj puški na 10 m, a brončane - taekwondašice Kristina Tomić, Nika Klepac, taekwondaš Paško Božić te Antonija Zec u kickboxingu.
 
Najviše uspjeha u prošlih 12 dana imali su sportaši iz Italije koji su osvojili čak 100 medalja, od toga 35 zlatnih. Hrvatska je s 13 medalja na 17. mjestu ljestvice država čiji su sportaši i sportašice osvajali odličja, a u 3. izdanju Europskih igara nastupilo ih je oko 7000 iz 48 država.
 
Na svečanosti zatvaranja Igara hrvatsku zastavu je nosio kanuist u slalomu na divljim vodama Matija Marinić.
 
HOO/Vinko Knežević Foto/ HOO EI 2023