Predsjednik udruge Europska atletika Dobromir Karamarinov potvrdio je da se već rade planovi da „kraljica sportova“ bude u programu četvrtih Europskih igara koje će se održati 2027. godine.
 
Kao i na trećem izdanju Igara, koje su u tijeku u Poljskoj, natjecateljski format će biti Europsko atletsko ekipno prvenstvo po divizijama. Govoreći o tome na konferenciji za medije prije početka natjecanja prve divizije, Karamarinov je rekao:
- Želim reći nešto o budućnosti ovog koncepta jer je stvarno vrijedan truda i dobar za atletiku, tako da ovo neće biti jedina prilika za sportaše da budu zajedno na ovaj način. Već smo počeli pregovarati o našim uvjetima da atletika ponovno bude dio Europskih igara za četiri godine. U međuvremenu, za dvije godine domaćin će biti Madrid. Čekamo konačnu odluku u srpnju, ali smo uvjereni da će isti koncept biti i 2025. godine.
 
Karamarinov je posljednje izdanje ekipnog atletskog prvenstva ocijenio "posebnim iz više razloga":
- Ovo je prvi put da imamo sve divizije i saveze članice zajedno u isto vrijeme na jednotjednom festivalu europske atletike. Učinili smo to uz rizik za 2. i 3. skupinu da neće biti puno gledatelja, ali svi su sportaši tako sretni jer imaju priliku da ih njihovi prijatelji i obitelj vide na televiziji kako se natječu na velikom stadionu. U usporedbi s malim stadionom s dvije-tri tisuće gledatelja, cijeli svijet ih sada može gledati uživo i oni su zbog toga sretni.
 
Dodao je da se svi vesele činjenici da će se u naredna tri dana na stadionu Slaski u Chorzówu natjecati najjače reprezentacije Europe koje će pokušati osvojiti trofej. Nastupit će devet olimpijskih prvaka, 12 europskih prvaka i 14 europskih dvoranskih prvaka…
 
 Izvor: Insidegames/HOO Foto: D. Senčar/HINA