„Infrastruktura - trošak ili ulaganje u sportsku zajednicu“ bila je tema rasprave, provedene na 47. tematskoj sjednici saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport (1. lipnja 2023.), da bi isti Odbor na svojoj je 49. sjednici, održanoj 15. lipnja 2023., jednoglasno (s osam glasova ZA) donio sljedeće zaključke:
 
1. Potrebno je ustanoviti registar sportskih objekata s prikazom aktualnog stanja sportske infrastrukture, kako bi se pripremila kvalitetna podloga za aktivno praćenje ulaganja u istu.
2. Na temelju utvrđenog stanja predlažemo aktivno praćenje ulaganja u obnovu sportske infrastrukture, s prikazom učinjenih radova, uloženih sredstava, i planom daljnjeg ulaganja u obnovu sportskih objekata.
3 Predlažemo da se radno tijelo Hrvatskog sabora zaduženo za sport svake dvije godine izvještava o promjenama u navedenom registru
4. S ciljem privlačenja mlađih dobnih skupina u sport, smatramo potrebnim osmisliti programe i projekte koji će omogućiti besplatan pristup sportskoj infrastrukturi djece starosti do 16 godina.
 
U dopisu, koji je potpisala predsjednice Odbora za obitelj, mlade i sport Vesna Vučemilović, od Hrvatskog olimpijskog odbora se traži razmatranje navedenih zaključaka te - sukladno mogućnostima – njihovo uzimanje u obzir prilikom razmatranja rješenja za spomenutu problematiku.
 
 HOO/Vinko Knežević Foto: Sabor.hr