Predlagatelj za priznanje ŽOK Kelteks bila je Sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Karlovac.
 
Ženskoj seniorskoj ekipi Odbojkaškog kluba Kelteks iz Karlovca je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Gradskom kazaliuštu Zorin dom, održanoj povodom 444. rođendana Karlovca 13. srpnja, uručeno visoko gradsko priznanje Plaketa grada Karlovca.
 
U obrazloženju za priznanje piše:
 
„Ženska seniorska ekipa Odbojkaškog kluba Kelteks Karlovac je u sezoni 2022/2023. ostvarila najveće uspjehe u povijesti karlovačke ženske odbojke. U svojoj drugoj sezoni u najvišem rangu hrvatske ženske odbojke, Superligi, osvojila je naslov doprvakinja Hrvatske. U 22 ligaške utakmice ostvarila je 16 pobjeda i 6 poraza te nakon osnovnog dijela sezone zauzela 2. mjesto ljestvice. Tim plasmanom izborila je nastup u doigravanju za naslov prvakinja Hrvatske, a nakon završenog doigravanja okitila se srebrnom medaljom, prvim odličjem u najvišem seniorskom rangu u povijesti karlovačke ženske odbojke.
 
U istoj sezoni ženska seniorska ekipa OK Kelteks Karlovac plasirala se u polufinale Kupa 'Snježane Ušić', što je također bio prvi nastup u polufinalu domaćeg kup-natjecanja u povijesti karlovačke ženske odbojke.
Osvajanjem naslova doprvakinja Hrvatske, ženska seniorska ekipa OK Kelteks Karlovac izborila je i nastup u jednom od europskih klupskih natjecanja. Bit će to također prvi povijesni nastup karlovačkih odbojkašica u nekom službenom europskom natjecanju.
 
Izuzetno uspješnim nastupima u domaćim natjecanjima u sezoni 2022/2023., ženska seniorska ekipa OK Kelteks na najbolji je način, osim samog kluba, diljem Hrvatske promovirala i grad Karlovac. A nastupom u europskom klupskom natjecanju promovirat će ga i na kontinentalnoj razini.“
 
 Izvor: KAŠ/M.Bakić www.kasonline.eu Foto: R. Fajt/Kaportal