U knjizi se spominju sportski novinari: Andrija Hajdinjak (pokretač prvog sokolskog lista), Ferdinand Pajas( jedan od osnivača Hrvatskog novinarskog društva 1910.), Hrvoje Macanović, Antun Škrtić, Žarko Susić, Miroslav Habunek, Mladen Delić, Milka Babović, Zvone Mornar, Drago Marović, Ante Drpić i Ivo Jurišić.
 
Knjiga Hrvatski sportski dužnosnici, proizašla iz pera „najplodnijeg hrvatskog sportskog publiciste“ Jurice Gizdića, objavljena u nakladi Hrvatskog olimpijskog odbora, predstavljena je u lipnju ove godine u Novinarskom domu u Zagrebu.
Knjiga predstavlja jedinstvenu kolekciju od 520 životopisa sportskih dužnosnika koji su ostavili trag u hrvatskom sportu tijekom 150 godina povijesti i četiri državne tvorevine u čijem je sastavu bila i današnja Hrvatska. Dakako, posljednje razdoblje – pune državne samostalnosti – obilježili su većinom članovi tijela HOO-a, od utemeljenja 1991. do danas. Među njima je i jedini aktivni sportaš koji je uvršten u knjigu sportskih dužnosnika – proslavljeni veslački olimpijac Damir Martin.
 
„Ogroman je posao, prvenstveno autora Jurice Gizdića uložen je u ovu knjigu. I ne samo u nju. Svoj smo zajednički olimpijski put oko stvaranja pisane povijesti hrvatskoga olimpizma počeli nekako spontano, nekako sa željom da od zaborava otrgnemo povijesne podatke koji su počeli blijedjeti, kojih sve manje imamo pred sobom. Da nismo, nestali bi. Jurica Gizdić dokazao je da postoje informacije koje je samo on našao, po matičnim uredima, prastarim novinama, obiteljskim albumima, pa čak i po grobljima. Pa dajte zamislite da on nije godinama marljivo skupljao građu o sportašima, trenerima i na kraju – dužnosnicima. I da ih i dalje ne obnavlja baš na internetu, koji je sad postao provjeren, pun informacija koje su točne. Pa gdje bismo danas bili s informacijama o njima? Nigdje, vjerujte, nigdje.“ napisao je između ostaloga u pogovoru ove knjige Jura Ozmec, glavni i odgovorni urednik.
 
O kriterijima prema kojima je uvrštavao dužnosnike u knjigu autor Gizdić je kazao da se pridržavao pravila o djelovanju pojedinih dužnosnika u vodećim sportskim tijelima svoga vremena – od Hrvatskog sokola preko Hrvatskog športskog saveza, Jugoslavenskog olimpijskog odbora, SOFK-a do HOO-a.