FIFA je novom odlukom još jednom dokazala da nogometa nikad dosta pa tako jedno skroz nebitno natjecanje pokušavaju pretvoriti u vrlo bitno i gledano.
 
Riječ je o svjetskom klupskom prvenstvu koje će dobiti potpuno novi format. Naime, Svjetsko klupsko prvenstvo 2025. održat će se u Sjedinjenim Američkim Državama i prvi puta sadržavati 32 momčadi..U proširenom izdanju natjecanja sudjelovat će Real Madrid, Manchester City i Chelsea kao prethodna tri europska prvaka te Seattle Sounders kao sjevernoamerički prvaci iz 2022. AP News pišu kako bi domaćin mogao dobiti još mjesta za svoje klubove u natjecanju.
 
Krovna svjetska nogometna organizacija pritom je pohvalila SAD kao dokazanog organizatora svjetskih sportskih događanja. Natjecanje će se održati godinu dana prije Svjetskog prvenstva koje će se održati u SAD-u, Meksiku i Kanadi.
FIFA je još u ožujku potvrdila da će se na prošireno prvenstvo kvalificirati svi klubovi koji u četiri godine između 2021. i 2024. osvoje jedno od pet kontinentalnih natjecanja. Dodatna mjesta bit će dodijeljena prema momčadskom renkingu u kontinentalnim natjecanjima u istom periodu. Siguran plasman osim zadnja tri prvaka Europe još imaju 5 klubova u Europi. U ovom trenutku su to: Bayern, Liverpool, PSG, Manchester United i Juventus.
 
 Izvor: Dnevno.hr / A. Lukač Foto: Guliver image