„Uspješne u sportu, uspješne u poslu“ - naziv je konferencije koju Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizira u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom 13. listopada 2023. u hotelu The Westin Zagreb.
 
Konferencija će okupiti uspješne sportašice koje su nakon sjajnih sportskih rezultata ostvarile sjajne poslovne rezultate – a s ciljem razgovora o tome zašto su žene sa sportskim stanjem uma dodana vrijednost kolektivu.
 
Penjanje po korporativnim stepenicama ili pokretanje vlastitog posla mogu predstavljati veće izazove za žene, nego za muškarce unatoč svim naporima za postizanje ravnopravnosti spolova. Ovi izazovi mogu uključivati nedostatak mentorske podrške, pristupa financiranju te manjka uzora među uspješnim poduzetnicama. Međutim, unatoč navedenim preprekama, žene koje žele uspjeti u poslovnom svijetu mogu postići svoje ciljeve kroz primjenu inovativnih strategija i kreativnog razmišljanja. Poseban „mindset“ u tom smislu imaju bivše sportašice zbog discipline, borbenog duha i iskustva s „preskakanjem prepreka“. Kako bismo doskočili izazovu nedostatka uzora i mentorstva, 13. listopada ćemo inspirirati sudionike i sudionice da ne posustaju u sportu ni u poslu.
 
Kroz nekoliko panel-rasprava s poznatim ženskim imenima hrvatskog sporta, razgovarat će se o pozitivnim društvenim učincima koji se stvaraju kada žene ostvare iznimne sportske rezultate. Mali „sneak peak“ programa u nastajanju:
 
Martina Zubčić Dušak iz Project 3 Mobility, poznata po osvajanju brončane medalje na Olimpijskim Igrama u Pekingu 2008 te zlatne, srebrne i dvije brončane medalje na Europskim prvenstvima u taekwondou pojasnit će što je to u sportu što priprema žene za svijet poduzetništva s visokim ulozima.
 
Maša Vidić (djevojački Martinović) iz tvrtke Medical Intertrade, u karateu je ostvarila vrhunske rezultate, zlatnu medalju na Europskim Igrama u Bakuu 2015, srebrnu i brončanu medalju na svjetskim prvenstvima, te zlatnu, srebrnu i brončanu medalju na europskim prvenstvima. Maša će govoriti o tome što žene mogu naučiti od drugih žena koje su sa sportskih arena uskočile u uredske fotelje i uzdigle se na visoke pozicije.
 
Zabilježite 13. listopada u svojim kalendarima kao dan kada ćete saznati zašto bavljenje sportom može pomoći ženama da probiju led i pronađu svoje mjesto u izvršnim redovima.
 
 Izvor: HOO