AEK radi pritisak, ne želi igrati, traži da UEFA izbaci Dinamo iz Europe. Ali, takav scenarij ne čini se realan.
 
Utakmica AEK-a i Dinama danas se neće igrati! Zbog velikih huliganskih obračuna, koje su izazvali huligani iz Hrvatske, koji su u Atenu stigli unatoč zabrani i u kojima je poginuo jedan navijač AEK-a, UEFA je, na zahtjev grčke policije, odlučila da se zbog sigurnosti utakmica neće igrati u utorak u 20.45!
 
Dalje kaži i da još nije poznat termin utakmice i hoće li biti posljedica za Dinamo, nekih drakonskih kazni. Čeka se službena UEFA-ina potvrda, ali među Dinamovom delegacijom i igračima već se priča da utakmice nema i čeka se odluka oko novog termina. Sastanak klubova, policije i UEFA-e navodno je bio vrlo napet, a AEK-ovi predstavnici nisu htjeli niti sjesti za stol s Dinamovom delegacijom, niti razgovarati, za nerede su okrivili Dinamo!
 
Prema nekim informacijama baš je AEK inzistirao na odgodi utakmice, tvrdi su Grci da u ovim okolnostima ne mogu igrati i razmišljati o nogometu i da im ne pada napamet večeras istrčati na teren. I pritom su svu krivnju sasuli na leđa Dinama i grčke policije te inzistiraju da UEFA drakonski kazni Modre i izbaci ih iz Europe.
 
Iako Dinamo za nerede ne može biti kriv, jer nije prodavao ulaznice i pozivao je navijače da ne dolaze u Atenu.
 
Novi termin? Trenutno je to velika enigma, jer u srijedu u Ateni Ligu prvaka igraju Panathinaikos i Marseille, još jednu sličnu utakmicu visokog rizika unatoč zabrani dolaska navijača. Dan kasnije igraju Olympiacos i Gent. Spominje se petak, ali i to je malo realno pa se kao najnovija opcija spominje mogućnost da se utakmica u Ateni igra nakon one u Zagrebu, dva ili tri dana poslije maksimirskog sraza.
 
U Dinamu su upravo odlučili da se večeras vraćaju za Zagreb. Što je dovoljna potvrda da se idućih dana utakmica neće igrati.
 
 Izvor: www.germanijak.hr Foto:  Nikolas Georgiou/alamy/profimedia