TRI KAPETANA HRVATSKE IZ RUNOVIĆA: Boban i ekipa doveli su na Pojilo i staro i mlado, Imotska krajina jedva ih je dočekala vidjeti, dotaknuti, fotografirati se s njima. – piše Željko Janković, novinar VL.
 
Zvone Boban, jedan od šefova krovne svjetske kuće nogometa bio je odlično raspoložen i ganut dočekom koji su mu priredila djeca, a činom dolaska moćnik Fife i legenda Milana dao je i podršku amaterskom nogometu i romantičnom putu koji je prošao NK Mračaj još otkako je osnovan 1964. godine i kojeg je i sam prolazio u jednoj etapi život.
 
Malo mjesto u imotskoj krajini svijetu je dalo velika imena: iz omladinskog pogona NK Mračaj do slave i najvećih trofeja stigli su Ivan Gudelj, Iko Buljan i Zvone Boban. Amaterski nogometni klub, koji je posebno cijenjen zbog slavne povijesti i imena koja su iz njega potekla, odlučio im se simbolično odužiti te je danas na igralištu Pojilo otkriven posebni pano izrađen u čast kapetanskom trojcu. Nema mjesta na ovim prostorima koje se, poput Runovića, može pohvaliti s čak tri kapetana reprezentacije Hrvatske i klubom u čijem omladinskom pogonu su napravili prve ozbiljne korake.
 
- Ovdje sam prvi put nogometno registriran i svake godine dođem u svoj rodni kraj. Volim ovaj kraj i naše ljude koji su posebno uporni i izdržljivi. - kazao je Zvone novinarima uoči utakmice Vatrenih legendi protiv Mračaja.
 
Boban i ekipa doveli su na Pojilo i staro i mlado, imotska krajina jedva ih je dočekala vidjeti, dotaknuti, fotografirati se s njima. Zvone Boban, jedan od šefova krovne svjetske kuće nogometa bio je odlično raspoložen i ganut dočekom koji su mu priredila djeca, a činom dolaska moćnik Fife i legenda Milana dao je i podršku amaterskom nogometu i romantičnom putu koji je prošao NK Mračaj još otkako je osnovan 1964. godine i kojeg je i sam prolazio u jednoj etapi života.
 
Kapetane su u Runoviće došli pozdraviti mnogi članovi brončane generacije iz '98. godine, Mario Stanić, Igor Štimac, Asanović Aljoša, Alen Bokšić i drugi, dok su ispred HNS-a na svečanosti nazočni izbornik Zlatko Dalić te predsjednik Marijan Kustić,
 
NK Mračaj iz Runovića je amaterski nogometni klub koji je dao iz svoga omladinskog pogona tri kapetana reprezentacija.
 
 
 Izvor: VL / Željko Janković Foto: V. Martinović, Dalmatinski portal