Iako po zanimanju nastavnik tjelesnog odgoja, većinu svog radnog vijeka proveo je kao novinar i sportski djelatnik. Bio je dugogodišnji član Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).
 
Bio je zaposlenik Radio Đakova, gdje je obnašao dužnosti sportskog urednika i urednika u Đakovačkom listu, a bio je i dugogodišnji dopisnik i suradnik Večernjeg lista, Vjesnika, Glasa Slavonije te drugih medija. Aktivan je bio i u sportskim klubovima.
 
Nema niti jednoga Đakovčanina, ali niti stanovnika Slavonije i Baranje tko nije poznavao ili nije čuo za Ivicu Lasića. Sveprisutan na svim đakovačkim sportskim terenima, novinar koji je desetljećima bio zaštitni znak đakovačkoga sporta. Desetljećima su slušatelji Radio Đakova s nestrpljenjem iščekivali ponedjeljak poslijepodne kada je Lasić neumorno vodio emisiju Sport ponedjeljkom. Generacije sportaša odrastala su uz ovu emisiju čiji je zaštitni znak bio Ivica Lasić. Jednostavno, čovjek koji je volio, živio i širio ljubav prema sportu.
 
Brojni Đakovčani, rodbina, prijatelji i poštovatelji, oprostili su se na Gradskom groblju od Ivice Lasića. U ime đakovačke sportske javnosti posljednje riječi zahvale za sve ono što je učinio za sport uputio je Zvonimir Mikić, dugogodišnji đakovački sportski djelatnik i prijatelj. Posebno je naglasio njegov doprinos odgoju mladih sportaša radeći kao nastavnik tjelesnog odgoja, te razvoju sporta u Đakovu kroz aktivno bavljenje sportom, ali i kao sudac i sportski djelatnik, te posebno njegov doprinos novinarstvu koje je živio. “To je zapravo bio njegov životni kredo.“, kazao je Mikić.
 
Za svoj dugogodišnji rad i sportsko novinarstvo 2022. godine dobio je posebnu nagradu Osječko-baranjske županije za izuzetan doprinos razvoju đakovačkoga sporta.
 
Izvor: Radio Đakovo