Prvim mjestom u B finalu discipline kajak jednosjed na 500 metara, održanom 26. kolovoza na Svjetskom prvenstvu u Duisburgu (Njemačka), najbolja hrvatska kajakašica na mirnim vodama Anamarija Govorčinović ipak je osigurala olimpijsku normu za Igre u Parizu. 
Uslijed činjenice da su se neke njezine suparnice s osiguranom vizom u jednosjedu, odlučile za olimpijske nastupe u dvosjedima i četverosjedima, pokazalo se da je njezino ukupno 10. mjesto na svijetu bilo dovoljno za uvrštenje među sigurne putnice za Pariz.Tu lijepu vijest je u ponedjeljak Hrvatskom kajakaškom savezu službeno potvrdila i Međunarodna kajakaška federacija (ICF).
 
Na SP-u u Duisburgu prva hrvatska kajakaška olimpijka u povijesti (Tokio 2020.) prethodno je osvojila peto mjesto u polufinalnoj skupini (1:49.241), što ju je i usmjerilo u B finale. Za trećeplasiranom Njemicom Pauline Jagsch, posljednjom iz skupine koja je prošla u borbu za odličja, zaostala je manje od pola sekunde. Na kolovoškoj svjetskoj smotri bila je i drugoplasirana (41.246) u B finalu sprint-utrke na 200 m, iza Mađarice Anne Lucz (40.726).     
Prije godinu dana ova članica KKK „Matija Ljubek“ iz Zagreba okitila se naslovom svjetske doprvakinje, kao i broncom na dvostruko duljoj dionici (1000 m).
 
Hrvatska trenutačno ima 11 olimpijskih normi za Pariz, a ostvarili su ih: Bojana Bjeljac, Matea Parlov Koštro, Filip Mihaljević i Sandra Perković (atletika), Gabrijel Veočić (boks), Giovanni Cernogoraz (streljaštvo), Anamarija Govorčinović (kajak/kanu), Palma Čargo, Martin Dolenc, dvojac Šime i Mihovil Fantela te Tonči Stipanović ili Filip Jurišić u samcu klase ILCA 7 (jedrenje).
 
 HOO/Vinko Knežević