Pretposljednjeg dana III. Mediteranskih igara na pijesku u grčkom Heraklionu (9. - 16. rujna) hrvatski plivači s perajama osvojili su nove tri medalje.
 
Ognjen Marić je u disciplini 200 m BF osvojio zlatnu medalju s rezultatom 1:36.68, ispred Francuza Sebastiena Chedrua (1:36.93) i Egipćanina Ahmeda Radwana (1:38.06). Dora Bassi osvojila je brončanu medalju (41.65) u disciplini 100 m SF. Zlato je ostalo u Grčkoj, zaslužila ga je Vasileia Tsigkoia (41.09), a srebro je završilo oko vrata Talijanke Giorgije Destefani (41.35).  Nakon što je dan prije osvojila srebrno odličje u disciplini 50 m AP, Bassi je s ukupno tri odličja postala junakinja aktualnih Igara, a s tri odličja (sva tri srebrna) vratila se i s prošlog izdanja Igara prije četiri godine iz Patrasa. Mješovita plivačka štafeta, u sastavu: Nikola Đurđević, Dora Bassi, Filip Strikinac, Gloria Galić i Ognjen Marić, vraća se iz Herakliona s osvojenim  brončanim odličjem (1:23.81). Zlato je pripalo Talijanima (1:21.55), srebro Francuzima (1:23.17).
 
Od ostalih naših predstavnika, Gloria Galić bila je četvrta u disciplini 100 m BF, Filip Strikinac šesti na 50 m AP, a Vid Stipković sedmi na 200 m SF. Stipković je nastupio i u utrci na 4 km te zauzeo šesto mjesto, dok je Nikola Đurđević na upola manjoj dionici bio 12. U četvrtfinalnom ogledu parova u odbojci na pijesku Francuzi Calvin i Quincy Ayé svladali su hrvatsku kombinaciju - Hrvoja Zelenika i Juricu Skorina - sa 2-0 u setovima, što je naše igrače usmjerilo u borbu za redoslijed od 5. do 8. mjesta. Na kraju su zauzeli 7. mjesto.  
 
Hrvatska je s 11 osvojenih medalja (2+4+5) na šestom mjestu ljestvice država koje su osvajale medalje, a u konkurenciji su sportašice i sportaši iz još 25 država. 
 
ZLATKU MATEŠI KAO AMBASADORU CEV-a POSEBNO PRIZNANJE EUROPSKE ODBOJKAŠKE KONFEDERACIJE
 
 
 Na svečanosti obilježavanja 50. obljetnice utemeljenja Europske odbojkaške konfederacije (CEV) u Rimu predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatku Mateši uručeno je priznanje kao   ambasadoru CEV-a.
 
 Medalju s natpisom "50 godina zajedno CEV 1973 - 2023" čelnik HOO-a i član Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora (EOO) primio je iz ruku dugogodišnjeg predsjednika CEV a Aleksandra  Boričića.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 HOO/Vinko Knežević Foto: J. Čabraja