Na Europskom prvenstvu u ubrzanom i brzopoteznom šahu za mlade, održanom u Termama Čatež (Slovenija), Hrvatska je imala čak 87 predstavnika, a uvjerljivo najbolji rezultat osvajanjem naslova europske prvakinje ostvarila je Lara Zagorac u skupini do 14 godina.
 
Zagorac je nanizala 11 pobjeda i tri remija uz četiri poraza, a 12,5 bodova osvojila je i Albanka Kler Caku, ali uz nešto slabiji odigran turnir. U istoj skupini Ema Hajdinić je sa 10,5 bodova zauzela je 7. mjesto, a isti domet ostvarila je i Eva Mihaljević u skupini do 18 godina.
 
U muškoj konkurenciji od hrvatskih igrača najbolji rezultat postigao je Borna Franc (do 16 godina). Zauzeo je 5. mjesto s 12 bodova, a sa šestim mjestom mogu se pohvaliti Matija Barbarić (do 8 god.) i Erik Golubović (do 12 god.). Hrvatska momčad U18, u sastavu: Borna Franc, Marin Grgantov, Petar Kovač i Matej Friščić, zauzela je treće mjesto.
 
Na EP-u u Sloveniji sudjelovalo je 448 igrača i igračica iz 26 država. Prvenstvo se igralo u šest dobnih kategorija - do 8, 10, 12, 14, 16 i do 18 godina, odvojeno u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tempo igre bio je tri minute za cijelu partiju, uz dvije sekunde dodatka poslije svakog poteza, a odigrano je 18 kola po švicarskom sustavu natjecanja.
 
Hrvatski olimpijski odbor čestita Lari Zagorac na osvojenom naslovu europske prvakinje, kao i momčadi u sastavu: Borna Franc, Marin Grgantov, Petar Kovač i Matej Friščić, na osvojenom trećem mjestu.
 
 HOO/Vinko Knežević Foto: HŠS