U zagrebačkom hotelu Double Tree by Hilton održana je promocija knjige Sinovi autora Andreja Maksimovića i Siniše Malusa o treneru svih trenera Miroslavu Ćiri Blaževiću i njegovim Vatrenima.
 
Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza činili su i počasni predsjednici Branko Mikša i Mladen Vedriš, dopredsjednik Slavko Prišćan, predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, odnosno predstavnici proslavljene generacije hrvatskog nogometa koja je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj osvojila broncu - Robert Prosinečki, Robert Jarni i Petar Krpan, koji su podijelili osobne dojmove o svom odnosu s legendarnim Ćirom.
 
U nemogućnosti dolaska, video-pozivom javili su se Zvonimir Boban i Igor Štimac.
 
- Mi smo dvadeset godina živjeli u sjeni Ćirinih Vatrenih, i stalno smo govorili o njima. Novi Vatreni bili su inspirirani njima. Ćiro Blažević je moj mentor, moj nogometni otac, koji me u ovo uveo, dao mi šansu, omogućio mi da napravim sve ovo. Nakon svega što je napravila hrvatska reprezentacija, zahvalan sam mu, kao što sam zahvalan i ostalim izbornicima. Ovo što sada Hrvatska radi je čudo! Mi još nismo svjesni svega toga, i nećemo još dugo biti svjesni, a ono nije uspjeh samo moj i mojih Vatrenih, nego svih koji su gradili jedan sustav. Zato treba pročitati ovu knjigu, koja govori o počecima svega toga. A mi ćemo biti i dalje motivirani da ponovno napravimo veliki rezultat - istaknuo je Zlatko Dalić.
 
 Izvor: www.hns.family/vijesti Foto: Drago Sopta/HNS