Članovi uprave rukometne sekcije zaslužni su za okupljanje rukometne družine pod nazivom Croatia Lynx Stuttgart i osnivanje Rukometnog kluba Croatia Stuttgart, pod okriljem Sportskog društva Croatia Stuttgart e.V i predsjednika Berislava Nikića.
 
- Osnovana je seniorska momčad koja se od ove sezone natječe u KL-D rangu njemačkog rukometa. Pozovivamo igrače, trenere i zaljubljenike u rukomet da nam se pridruže i jave na našu službenu mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – kaže Sanimir Radek, rukometni trener, golman, i član Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).
 
Ukratko, na inicijativu poznatog rukometnog djelatnika iz Virovitice, koji trenutno živi i radi u Stuttgartu, Slađana Rice Kovača, okupila se provjerena i iskusna ekipa bivših rukometaša iz najpoznatijih hrvatskih klubova s ciljem osnivanja Rukometnog kluba Croatia Stuttgart. Uz već spomenutog Rice Kovača velikog posla prihvatili su se svi koji trenutno žive i rade u Stuttgartu i njegovoj okolici: Stipe Gadža iz Đakova, Nenad Gojsović- Steka iz Karlovca, Krunoslav Jelinić iz Slavonskog Broda, Zvonimir Domić iz Banja Luka/Đakovo/Pula i Sanimir Radek iz Čakovca.
 
RISEVI (LYNXI): Filip Albrecht, Luka Banović, Josip Bulić, Marijan Ćavar, Mario Ćelić, Damjan Šarac, Tomislav Bubalo, Matej Hodak, Manuel Maglica, Tomislav Kardum, Bruno Kumić, Vedran Lovrenović, Davor Lučić, Fabian Madžar, Mario Matković, Filip Matković, Antonio Glumac, Antonio Lery Marković, Filippos Paliakoudis, Ante Pavlak, Tihomir Tijo Pilatić, Sanimir Radek, Antonio Štrkalj, Mateo Zadro.
 
Prema tome, datum 8. listopada 2023. i pobjeda s rezultatom 45:29 zauvijek će ostati upisane brojke u povijesti Croatia Lynxa, kao i svi junaci s ove fotografije, kao i oni koji iz opravdanih razloga nedostaju, ostaju ugravirani u srcima ljubitelja rukometa i Hrvatske zajednice u Stuttgartu.