Isprepleteni su tu nezadovoljstvo HNS-om koje postoji kod nekih i podmetanje hrvatskoj reprezentaciji. Kao da je ona HNS-ova, a ne općenito hrvatska i poveznica svih Hrvata iz cijeloga svijeta. Kao da HNS nije samo njezina operativna logistika...- piše Dražen Antolić, novinar Sportskih novosti.
 
No osim zbivanja na stadionu redari i policija imali su posla i ranije. U noći sa subote na nedjelju, dakle vikend uoči okupljanja reprezentacije, s vanjske strane stadiona Opus Arena postavljena je "krpa" na kojoj je crvenom bojim nacrtamo ustaško slovo U, a ispod toga crnom napisano i prekriženo HNS. Iznad svega piše "Ima nas". Postoji i snimka nadzorne kamere.
 
Delegat utakmice i časnik za sigurnost podnijeli su izvještaj UEFA-i u kojem su naveli samo dvije baklje i upotrebu zviždaljke od jednog navijača. Ništa drugo.
 
Prema informacija koje smo dobili radi se o petnaestak pjevača budnice koje je policija odmah detektirala i fotografirala. Navodno su to pripadnici Ultrasa iz Vinkovaca i osječke Kohorte, bili su pomiješani... Ako bi kazna bila da im se doživotno zabrani dolazak na bilo koji sportski događaj u Hrvatskoj, to bi bio minimum koji su zaslužili. No, predugo se to prešutno tolerira zato se i ponavlja.
 
- Ja to ne razumijem, da dođe grupa od 20 ljudi i uništi sve ono što napravi njih 15.000. doći tu s takvom idejom... Kome to treba? Ne razumijem zašto se to konstantno događa. Ne razmišljam hoćemo li zadnju utakmicu igrati bez gledatelja, ali moraju biti svjesna i ta tijela koja donose odluke da to ne viče cijeli stadion. Dok to ne riješimo trajat će i trajati pa dok nas ne kazne - kazao je Zlatko Dalić.
 
Hrvatskoj prijeti da kvalifikacije za Euro zaključi pred praznim Maksimirom. Kad vidite što se opetovano događa na našim stadionima unatoč svim javnim upozorenjima i posljedicama. mogla bi to biti naša neminovnost. Ako UEFA ponovno ne bude uviđavna, završni susret će se igrati samo za službene osobe i televizijske gledatelje. Ili pred djecom do 14 godina što je alternativna varijanta. Odluka je na Nyonu.
 
 Prenosimo: SN Foto: HNS/Screenshot/Nadzorne kamere