Olimpijski e-sport tjedan nedavno je održan u Singapuru, a Bach je govorio o "obećavajućem početku" i dodao da je "uspješno spojena olimpijska i e-sport zajednica".
 
Međunarodni olimpijski odbor (MOO) planira osnovati Olimpijske e-sport igre u još jednom pokušaju približavanja mlađoj generaciji, rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach govoreći na otvaranju 141. zasjedanja MOO-a u Mumbaiju.
 
- Zamolio sam novu MOO-ovu komisiju za e-sportove da prouči mogućnost za pokretanje Olimpijskih e-sport igara. Ono što je za nas još važnije: većina njih je mlađa od 34 godine - rekao je Bach.
 
Predsjednik MOO-a je istaknuo da oko tri milijarde ljudi igra video-igre diljem svijeta, a oko 500 milijuna njih je zainteresirano upravo za e-sportove.
 
MOO pokušava privući mladu publiku i na tradicionalnim Igrama, uvodeći nove sportove koji su bliži mlađoj populaciji, kao što su skateboarding, sportsko penjanje, surfanje i breaking, a tematikom e-sporta su se čelnici olimpijskog pokreta počeli baviti 2018. Međutim, bilo je i kritika na rad MOO-a, jer izbor natjecanja nije nužno sadržavao etablirane sportove u zajednici igrača video-igara.
 
 Izvor: HINA Foto: AFP