Zvuči nevjerojatno: Teško je objasniti fenomen članstva i pretplata, ali razvidno je da je na Poljudu sve manje mjesta.
 
Zvuči nevjerojatno, ali na Poljudu uskoro nećete moći kupiti ni pretplatničku kartu. Interes za domaće utakmice Hajduka je toliki da su u klubu odlučili zaustaviti prodaju pretplata na brojci od 20.000 ulaznica. U srijedu ujutro pretplate su stigle do 19.568, jasno je da je malo mjesta ostalo za buduće pretplatnike, a Hajduk je izvijestio da se z poslovno-operativnih razloga prodaja pretplata mora stopirati na 20.000 što je ispunjenost gotovo 2/3 stadiona. Neće se prodavati ni polusezonske pretplate, a svi oni koji je do sada nisu uspjeli kupiti ili obnoviti pretplatu, imaju tu mogućnost dok se ne dosegne 20.000. prodanih pretplata.
 
Teško je objasniti fenomen članstva i pretplata, ali koliko god se o tome debatiralo, razvidno je da je sve manje mjesta na Poljudu. Uz 20.000 pretplatnika ostat će još nešto više od 10-ak tisuća slobodnih mjesta na koje pravo prvokupa imaju članovi, a treba li pritom dodati kako je članova trenutno 103.000.
 
Rekordno zanimanje za Hajduk bilježi se u 2023. godini, oboreni su svi rekordi pretplate i članstva, a Poljud je u šest odigranih utakmica u ovoj sezoni pohodilo 162.967 gledatelja, što je 27.161 gledatelj u prosjeku. Svim pretplatnicima za sezonu 2023/2024. dostupna je i opcija ustupanja svog pretplatničkog mjesta u slučaju da nositelj pretplate ne može prisustvovati određenoj utakmici. Takve situacije će se događati za "manje utakmice", ali za derbije bi trebao barem dvostruko veći Poljud da bi zadovoljio zanimanje navijača koji ove sezone posebno podržavaju Hajduk.
 
 Izvor: SN / J. Radić Foto: N. Vilić /CROPIX