Za nastup na boćarskom turniru ili na turniru u briškuli i trešeti možete se prijaviti i na brojeve telefona: 098 9822 398, odnosno 091 235 3133.
 
Svi koji su poznavali Orlanda Rivettija znali su kakvu je imao strast prema boćanju. Boćarski klub Brajda ove će se subote sjetiti jednog riječkog velikana, u Parku Eugena Čulinovića slavit će se život čovjeka koji je obilježio jednu eru Grada Rijeke - Orlanda Rivettija. Okupljanje na ovom druženju posvećenom jednom riječkom velikanu započet će od 10 sati, kada će se moći prijaviti za nastup na boćarskom ili na turniru u briškuli i trešeti. Boćarski turnir, ako nam to vrijeme dopusti, bit će od 11 sati, turnir u kartanju na rasporedu je od 13 sati. Kotizacija za jedan od tih nastupa bit će 5 eura, po osobi naravno, a kotizacija uključuje i obrok. Od 17 sati Orlandu će zasvirati i Kantridersi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orlando Rivetti bio je i ostao jedno od najprepoznatljivijih pera pisane sportske riječi, ne samo u Rijeci, bio je puno više od sportskog izvjestitelja i kroničara, bio je puno više od komentatora i kolumnista. Bio je - Novinar. Dvadeset i četiri sata dnevno, sedam dana tjedno, 365 dana u godini. Bio je Novinar kakvi se ne rađaju često, imao ih je ovaj grad nekoliko, hoće li ih ikad više imati, to je već drugo pitanje.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orlandu Rivettiju u čast na Brajdi će se igrati boće, svi koji su poznavali Orlanda znali su kakvu je imao strast prema ovom sportu, možda je ona prema nogometu i košarci u javnosti bila izraženija, ali boćanje i sve ono što je kroz njega implementirano, poput tradicije i druženja, bili su njegov način života. Na Brajdi će se igrati i turnir u briškuli i trešeti, svi oni koji su poznavali Orlanda, znali su kako je strastven bio kada su u pitanju partije karata, nije to bila puka dokolica, to su bili rituali. Pomagati drugome bio je također njegov životni kredo, pa će tako i 1. Memorijalni turnir Orlando Rivetti imati tu jednu notu jer sve što se na cjelodnevnom druženju uprihodi ostat će Boćarskom klubu Brajda. Zašto? Zato što bi i Orlando to tako htio. Jamačno.
 
Dakle, svi vi koji ste poznavali Orlanda Rivettija, svi vi koji ste željno iščekivali njegovu kolumnu, gutali svaku napisanu riječ, svi vi kojima Orlando Rivetti i danas nedostaje osjećajte se pozvanima doći u subotu na Brajdu. Zajedničkim druženjem prisjetit ćemo se čovjeka koji je uvijek mislio na svoju obitelj, poznanike, prijatelje, čitatelje, gledatelje, koji je uvijek mislio na svoju Brajdu i naravno na Rijeku. Okupimo li se u dovoljnom broju možda nam se u jednom trenutku učini da Orlando nikad i nije otišao. A mi i znamo da nije otišao!
 
 Izvor: SN Foto: Ronald Goršić/Cropix