Hrvatska je već dva puta samostalno organizirala Europsko prvenstvo za rukometaše.
 
EHF je zaprimio pisma namjere oko organizacije europskih prvenstava rukometaša i rukometašica 2030. i 2032. godine. Među državama koje se žele kandidrati za domaćinstvo prvenstva za rukometaše nalazi se i Hrvatska.
Domaćini sljedeća tri rukometna Eura već su poznati. U siječnju 2024. najbolje rukometaše Europe ugostit će Njemačka. Dvije godine kasnije Danska, Norveška i Švedska bit će domaćini, a 2028. godine igrat će se u Španjolskoj, Portugalu i Švicarskoj.
 
Uskoro će se u krovnu europsku rukometnu organizaciju primiti službene kandidature za domaćinstvom prvenstava 2030. i 2032. godine, a pismo namjere poslao je Hrvatski rukometni savez. Osim Hrvatske, pismo namjere za organizaciju Eura 2030. godine poslali su Austrija, Češka, Danska, Estonija, Francuska, Njemačka, Poljska i Švicarska.
 
Za smotru najboljih 2032. godinu potencijalni kandidati su Austrija, Estonija, Francuska, Njemačka, Slovenija, Švicarska i Turska.
 
Podsjetimo, Hrvatska je već dva puta samostalno organizirala Europsko prvenstvo za rukometaše. Prvi puta 2000. godine, a drugo domaćinstvo bilo je 2018. godine. Na oba natjecanja završili smo na 5. mjestu.
 
 Izvor: Germanijak.hr /I.M.