S pet osvojenih odličja u Rumillyju (Francuska) Hrvatska je po prvi put u povijesti postala najuspješnija boćarska nacija na ženskom i mješovitom Svjetskom prvenstvu.
 
Reprezentacija u sastavu: Carrolina Bajrić, Ria Vojković, Nikol Belasić, Nives Jelovica, Ema Maršanić, Marino Milićević i Marin Ćubela osvojila je po dva zlata i bronce, te jedno srebro i zauzela prvo mjesto po osvojenim medaljama i po bodovanju svih disciplina.
 
Zlatne medalje osvojila je štafeta Carrolina Bajrić i Ria Vojković, te par Nikol Belasić i Carrolina Bajrić. Srebrnom medaljom okitila se Ria Vojković u disciplini pojedinačno klasično, a broncama - Nives Jelovica u preciznom izbijanju te mješovita štafeta Ria Vojković i Marino Milićević.
 
U preostale dvije discipline plasman u četvrtfinale ostvarili su Nives Jelovica i Marin Ćubela u mješovitom krugu i Ema Maršanić u brzinskom izbijanju.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita boćarskoj reprezentaciji na sjajnom ostvarenju - statusu najuspješnije nacije na ženskom i mješovitom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj!
 
 HOO/Vinko Knežević Foto: HBS