Međunarodna stolnoteniska federacija (ITTF) potvrdila je u ponedjeljak hrvatskim stolnotenisačima momčadsku olimpijsku normu za Igre u Parizu na temelju renkinga reprezentacije.
 
Na novoj ITTF-ovoj ljestvici muških reprezentacija Hrvatska je na12. mjestu, što je našim stolnotenisačima (Andrej Gaćina, Tomislav Pucar, Frane Tomislav Kojić i Filip Zeljko) osiguralo novi olimpijski nastup u momčadskoj konkurenciji. Momčadska "viza" omogućit će i pojedinačne nastupe našem najbolje rangiranom dvojcu, a u ovom trenutku to su Tomislav Pucar i Andrej Gaćina.
 
Nastup na OI-ju u Parizu u muškoj konkurenciji osigurale su reprezentacije: Australije, Brazila, Danske, Egipta, Francuske, Hrvatske, Indije, Japana, Južne Koreje, Kanade, Kine, Njemačke, Portugala, Slovenije, Švedske i Tajvana.
 
EKIPNO SREBRO I BRONCA HRVATSKIH STRIJELACA (GORŠA, MARIČIĆ, SIKAVICA) NA EP-U U MAĐARSKOJ
 
Na Europskom prvenstvu u streljaštvu 10 m, koje se od 24. veljače do 3. ožujka 2024. godine održavalo u Györu (Mađarska), hrvatski predstavnici osvojili su dva odličja u momčadskoj konkurenciji. Momčad u sastavu: Petar Gorša, Josip Sikavica (obojica iz solinskog Dalmacijacementa) i Miran Maričić (Bjelovar 1874) u petak je osvojila brončanu medalju ekipno u disciplini zračna puška 10 m.
 
Naši su strijelci u istom sastavu osvojili srebrno odličje u disciplini zračna puška 'trio'. U finalnom ogledu precizniji su bili Ukrajinci.
 
PLIVAČ NIKOLA MILJENIĆ OSTVARIO OLIMPIJSKU A NORMU ZA PARIZ U DISCIPLINI 100 M SLOBODNO 
 
 
 Hrvatska je dobila prvu plivačku olimpijsku normu za skorašnje Igre u Parizu. Na 15. međunarodnom plivačkom mitingu "Viktoria -   Primorje" olimpijac Nikola Miljenić isplivao je u disciplini 100 m slobodno rezultat vrijedan A norme za Pariz.
 
 Za nastup na drugim olimpijskim igrama 25-godišnji Zagrepčanin ostvario je pobjedu s rezultatom 48.13, nadmašivši za 21 desetinku   sekunde zadanu granicu A norme (48.34). Na 100 m slobodno član zagrebačkog Medveščaka nastupio je i u Tokiju te zauzeo 28.   mjesto.
 
 Hrvatska trenutačno ima 19 olimpijskih normi s ukupno 34 sportašice i sportaša iz 9 sportova.
 
 
 
 
 
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) na postignutim uspjesima čestita muškoj stolnoteniskoj i streljaškoj reprezentaciji i plivaču Nikoli   Miljeniću.
 
 HOO/ Vinko Knežević Foto: Ivana Nobilo/CROPIX, FBEP-a, HOO