Hrvatski rukometaši kreću u tri velike bitke za plasman na Olimpijske igre. Prvu utakmicu na kvalifikacijskom turniru u Hannoveru Hrvatska igra protiv Austrije u četvrtak od 20:15, a u subotu i nedjelju slijede utakmice protiv Njemačke (14:40) i Alžira (16:45).
 
Dvije najbolje reprezentacije na turniru osigurat će plasman u Pariz. Sve tri utakmice gledajte u izravnom prijenosu na Doma TV i gol.hr-u, uz komentatore Marka Šepata, ovogodišnjeg dobitnika HZSN-ove nagrade za novnara godine i rukomertaša Ivana Čupića.
 
Utakmica protiv Austrije bit će vjerojatno ključna za plasman na OI. Austrijanci su nam otkinuli bod na nedavnom Euru koje smo također igrali u Njemačkoj. Nekad su nam bili mušterije, ali sada je to itekako ozbiljna reprezentacija.
Naši će rukometaši morati biti na najvišem nivou, a za to će se pobrinuti novi veliki adut. Hrvatska je nedavno dobila i novog izbornika, Islanđanina Dagura Sigurdssona, prvog stranca na klupi naše rukometne reprezentacije. Bit će jako zanimljivo gledati Hrvatsku u njegovom debiju.
 
Njegov trenerski rad prepoznao je Füchse iz Berlina, na čiju klupu sjeda 2009. godine i s kojim je osvojio njemački kup (2014.) i EHF kup (2015). Izbornikom Njemačke postao je 2014. godine te je napravio senzaciju kada je dvije godine kasnije na Europskom prvenstvu u Poljskoj osvojio zlato s pomlađenom generacijom.
 
Islanđanin je 2016. godine proglašen najboljim trenerom svijeta nakon zlata na spomenutom Euru i bronce s Olimpijskih igara u Rio De Janeiru.
 
 Izvor: Gol.hr