Pixsellov fotoreporter Marko Lukunić fotografirao je Marija Pašalića u pokušaju škarica na završnici Lige nacija, a istovremeno je branič Nizozemske Nathan Ake glavom išao na loptu kako bi uklonio opasnost pred golom svoje reprezentacije.
 
Fotoreporter Pixsella, Marko Lukunić, u utorak poslijepodne primio je HNS-ovu nagradu za najbolju fotografiju praćenja hrvatske nogometne reprezentacije za 2023. godinu. Lukunić je na završnici Lige Nacija uhvatio Marija Pašalića u pokušaju atraktivnog udarca škaricama i upravo je ta fotografija proglašena najupečatljivijom. Upravo je zbog te fotografije osvojio HNS-ovo priznanje za praćenje Vatrenih u 2023. godini.

Lukunić je na presici za javnost u utorak Pašaliću darovao uokvirenu fotografiju koja je nagrađena, a primio je HNS-ovo priznanje i novi reprezentativni dres Joška Gvardiola, što je bila velika želja njegovog sina Petra.
 
Na drugom je mjestu završio fotoreporter Cropixa, Tom Dubravec, koji je fotografirao Luku Modrića i Matea Kovačića u proslavi nakon pobjede 'vatrenih' u Turskoj, dok je treće mjesto osvojio Slavko Midžor za fotografiju Josipa Stanišića, koji je glavom išao na kopačku protivnika tijekom utakmice Hrvatske i Turske.
 
 Izvor: 24 sata Foto: Luka Batelic/PIXSELL