Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza Sekcija sportskih novinara Međimurja u suradnji s Gradskim bazenima i direktorom GP Ekom nagradila je stotinu osnovnoškolaca i srednjoškolaca jednodnevnom besplatnom ulaznicom za čakovečke bazene.
 
Ulaznice su podijeljene preko portala eMedjimurje.hr i kako je interes bio vrlo velik akcija je bila pun pogodak.
 
Želja i namjera Sekcije je bila da se djeca što više aktiviraju kroz ljeto, a bazeni i plivanje upravo su to omogućili. Direktor Ekoma Miodrag Novosel izrazio je zadovoljstvo ovakvim načinom suradnje sa željom da se ona nastavi i u buduće vrijeme.
 
Ovom akcijom Sekcija je provela sve aktivnosti koje su bile planirane u 2015. godini. Akcijom Iz školskih klupa na sportske tribine više stotina učenika pohodilo je sportska događanja. Aktivnošću Sportski novinari u školi u nekoliko međimurskih škola dovedeni su sportaši koji su se družili s djecom ili su bile organizirane sportske aktivnosti. Tu su još bili Pozdrav proljeću, izbor najsportaša, pokretanje fair - play nagrade te sportska druženja i predavanja u Čakovcu i Belici.
 
Do kraja godine plan je da se članovi i sportski djelatnici potaknu u nominacijama za Fair - play nagradu 2015. godine. Prošle godine ova je nagrada bila dodijeljena prvi puta, a inicijativu je posebno pohvalio predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara i član Hrvatskog fair - play odbora Jura Ozmec. Neki od prijedloga koji su do sada pristigli za fair - play nagradu jesu: NK Zebanec kao fair - play ekipa koja je na zahtjev gostiju prepustila domaćinstvo 2. kola kupa NK Mladosti iz Svete Marije te je 1. prvenstveno kolo Druge međimurske nogometne lige - skupina B odigrala u srijedu, umjesto u nedjelju, na zahtjev domaćina NK Bratstvo Jurovec.
 
Predloženi su i organizatori turnira u kojima se nagrađuje za fair - play. Tako su predloženi veterani Košarkaškog kluba Međimurje koji imaju fair - play nagradu na turniru Vincekovo te Rukometni klub Sokol koji ima fair - play nagradu na svom tradicionalnom turniru u Vratišincu. Tu možemo pridodati i Međimurski nogometni savez koji sustavno niz godina vodi fair - play tablicu svih nogometnih liga. 
 
Iz Sekcije pozivaju klubove, sportaše, navijače i sve ostale koji su na bilo koji način vezani uz sport da do 20. prosinca na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. pošalju svoje prijedloge za fair - play nagradu ili fair - play potez kako bismo istaknuli vrijednost korektnosti i poštivanja protivnika u sportu te promovirali našu županiju kao sportsku fair - play županiju.
 
Sekcija HZSN Čakovec