Nakon ljetne pauze HZSN je odradio i 3. sjednicu Izvršnoga odbora, uz nazočnost 10 (od 11) članova. Na početku sjednice nazočio je i predsjednik HND-a, Saša Leković, koji je u nekoliko riječi objasnio filozofiju rada HND-a, odnos prema zborovima, 
 
te naglasio mogućnost pomoći novinarima, posebno sportskim, kroz posebni sustav koji je HND pokrenuo dežurstvom partnera odvjetnika koji novinare savjetuju i pomažu im u delikatnim situacijama.
 
Članovi IO iskoristili su priliku da predsjednika HND-a upozore na nedopustivo ponašanje člana NO HND-a, Danka Radaljca, koji je na svojem FB profilu uvrijedio dio sportskih novinara, a kroz svoje sms poruke proteklih dana pokazao da nije zaslužio mjesto u NO HND-a. IO je nakon tih saznanja od Središnjeg odbora HND-a službeno zatražio da se Danko Radaljac izuzme iz rada Nadzornog odbora HND-a i iz svih funkcija u HND-u.
 
Osim toga IO je usvojio važne odluke o pojačanom reklamiranju učlanjenja u HZSN za period 2016-2017, paralelno s članstvom u AIPS, ali i s ponosom predstavio predsjedniku HND-a činjenicu da je 15. lipnja Gradski ured za upravu prihvatio Statut HZSN-a, koji je od toga datuma, prema zakonu, na snazi (opširnije na www.hzsn.hr). 
 
Izvršni odbor složio se s odabirom članova Komisije za nagrade (Robert Valai, predsjednik, Ivana Lukačić, Anton Samovojska, Zlatko Abramović i Lovorko Magdić, članovi), te s prijedlogom da podrže Hrvatsko društvo za povijest sporta u kandidaturi Jurice Gizdića za nagradu Franjo Bučar. Kako je 7.rujna završen natječaj za nagradu „Biser“, koju su zajedno organizirali AIPS i Abu Dhabi Media (7 kategorija medijskog izražavanja sa po 10.000 dolara nagrade), neslužbeno je znano da je iz Hrvatske upućeno 3 prijedloga, a o nagradama će uskoro raspravljati IO AIPS-a (sjednica u Bahreinu početkom studenog), no detalji će biti poznati već krajem rujna. Članovi IO na sjednici su podržali ideju da SEESJA (Udruga sportskih novinara jugoistočne Europe) održi sastanak njihovog IO u Zagrebu početkom studenog, uz nazočnost članova IO HZSN-a i članova HND-a.
 
Posebno je naglašeno kako web stranica HZSN-a napokon izgleda kako je i zamišljena, a gotovo svakodnevno objavljivanje članaka iz svih sportskih medija, uvid u arhivu svih objavljenih tekstova, te objavljeni zapisnici svih sjednica IO HZSN od 2003. opravdava uloženi trud. 
 
Svi sportski novinari koji se žele učlaniti za period 2016-2017, kako u HZSN, tako i AIPS mogu to najbrže i najlakše moguće ostvariti upravo preko web stranice Hrvatskog zbora sportskih novinara www.hzsn.hr