PRIOPĆENJE HZSN: Hrvatskom nogometnom savezu, portalu Index.hr, sportskim novinarima, javnosti.
 
Članovi IO HZSN-a su s posebnom pažnjom pročitali odluku Hrvatskoga nogometnoga saveza o isključenju portala Index.hr iz svih budućih akcija koje će HNS provoditi, iz sustava akreditacija i kompletnog poslovanja. HNS će Indexovim novinarima zabraniti dolazak na utakmice hrvatskih reprezentacija, konferencije za medije i praćenje svih drugih aktivnosti HNS-a.
 
Iako svi članovi IO, redom novinari s iskustvom, u startu nikako ne podržavaju ovakve odluke i u svojoj smo povijesti bili uvijek protiv blokada pojedinih medija ili pojedinaca, pa smo protiv toga i sada, ovoga puta smo i sami bili neugodno iznenađeni akcijom portala Index.hr na koji su čelnici HNS-a ovako žestoko reagirali. Naime, stava smo da mediji ne bi smjeli podržavati huškačke akcije, a još manje ih pokretati, jer time prvenstveno štete sebi, ali i objektivnom stavu javnosti o određenom problemu u društvu, pa time i sportu. Argument, činjenica i stav ne smiju biti zamijenjeni huškanjem i povlađivanjem najnižim strastima samo zbog povećane čitanosti, zbog okretanja javnosti protiv neke osobe ili zbog nekih trećih razloga, o kojima ne želimo niti pomišljati. 
 
U skladu s time, a prvenstveno pokušavajući primiriti obje strane, IO HZSN-a traži od portala Index.hr da prekine akciju kojom se javnost poziva na bojkot državne reprezentacije, što je iznimno čudna, a stava smo – ne i novinarska forma. Potom, jasno pod pretpostavkom da se to dogodi, predlažemo da se ključni ljudi u HNS-u i portalu Index.hr sjednu, može i uz posredovanje HZSN-a i da se ukine ova odluka HNS-a. Nikome, naime, pa ni HNS-u, nije u interesu da zabranjuje bilo kojem novinaru ulazak na press mjesto tijekom bilo kojeg sportskog događaja, okupljanja ili konferencije.
 
HZSN je u bilo kojem trenutku spreman posredovati u ovom sporu.
 
Za Izvršni odbor HZSN
Predsjednik Jura Ozmec