Novinarka Romana Eibl, također novinarka godine HZSN-a, kao i kolega Rivetti, reagirala je na svom facebook profilu na tekst „Sramite se zbog šestoro Marićeve djece“, novinara Novog lista Orlanda Rivettija, a kojega smo na ovim stranicama prenijeli iz Novog lista.
 
"Orlando dragi, o ozbiljnim prijetnjama djeci, obitelji... ne saziva se press konferencija, ponajprije bas zbog djece i obitelji, nego se prijetnje prijavljuju nadležnima, dakle policiji. Mariću nije prvi puta da se javno skriva iza prijetnji njegovoj djeci, što je ne samo neprimjereno nego i kukavički, baš kao i njegovo suđenje u derbijima Dinama i Hajduka. Stoga mi je Marićeva pressica na kojoj, ne prvi puta, urbi et orbi objavljuje prijetnje smrću njemu i njegovoj djeci, tek predstava za skretanje pažnje i nastavak farse, a sve da se i opet ne bismo bavili uzrocima nego posljedicama.
 
Znaš, Orlando, meni, i ne samo meni, Zdravko Mamić je prijetio žestoko, krajnje vulgarno i javno, za razliku od anonimaca što prijete Bruni Mariću, pa sam ja Zdravka Mamića osobno otišla prijaviti u nadležnu policijsku postaju, premda su tada institucije pravne države imale dovoljno materijala i da ga bez prijave pozovu na razgovor itd.
 
Na kraju je "naš Maminjo" po mojoj prijavi i policijskom pozivu morao u postaju da objasni što je mislio kad je rekao da ce nam (meni, tebi i ostalim kolegama) cigle padati na glavu, da će nas jednog po jednog propuštati kroz šake itsl.
 
Koji tjedan kasnije prisustvovala sam na županijskom sudu ročištu na kojem je sutkinja odbacila optužni prijedlog protiv Mamića za kazneno djelo prijetnje uz obrazloženje "pa, dobro, pa svi znamo da je gospodin Mamić temperamentan čovjek, simpatičan, to je njegov stil, ali on to nije uistinu mislio" itd, itd, truc ser, posere se sutkinja. Eto, tako se i ja nekako poserem na anonimne prijetnje Bruni Mariću i njegovoj djeci. Pa to su "temperamentni navijači, izrekli su to u afektu!"
 
Nekoliko godina kasnije, uvidjevši da nas baš ne može jednog po jednog posmicati ciglama, Mamić je, sad već umrežen kao HDZ, SDP i Bandić zajedno, počeo smicati nas, točnije mene, mnogo suptilnije nego ciglom u glavu. Mom se odvjetniku, pred svjedocima u odvjetničkoj kancelariji, hiperventilirajući zakleo da će poduzeti sve da me uništi. Nekoliko mjeseci kasnije ostala sam bez posla po hitnom postupku.
 
Ah, temperamentni "naš Maminjo" i strašljivi Bruno Marić."
 
P. S. 
Nakon desetljeća suživota s Mamićem, mislim si nekak da je cigla, dvije, tu i tam u glavu ipak bolji izbor od polakog umiranja. Zato, dragi Orlando, Brunek i svira kako tata kaže.Treba nahraniti djecu.
 
NAPOMENA HZSN-a: ovom reakcijom kolegice Eibl web stranica HZSN-a završava svako daljnje, moguće, kontriranje na temu koju je pokrenuo kolega Orlando Rivetti u svojoj kolumni u Novom listu.