Hrvatsko novinarsko društvo i Hrvatski zbor sportskih novinara najoštrije osuđuju napad na dvojicu grčkih novinara koji su doputovali u Zagreb pratiti utakmicu nogometne Lige prvaka između Dinama i Olympiacosa
 
Napad je izveden u samome gradskom središtu (Preradovićeva ulica) u najpodlijoj huliganskoj maniri - divljaci pokrivenih lica okružili su dvojicu kolega (Dyonisios Verveles i George Stasinopoulos), jednoga bacili na pod, a drugoga stisnuli uz parkirani automobil. Na svu sreću, izvikivanjem riječi „press“ grčki kolege su vjerojatno izbjegli teže ozljede, jer su se maskirani napadači odmah povukli, a nakon ukazane prve pomoći kolege su pušteni bez ozljeda.
 
To svejedno ne umanjuje ukupni dojam o Zagrebu i Hrvatskoj kao nesigurnim odredištima, posebno kad su sportski događaji u pitanju. Znano je da je UEFA, u dogovoru s klubovima, odobrila nedolazak gostujućih navijača, svjesni da bi uz grčke huligane Zagreb pohodili i njihovi beogradski pandani, no ni to, očito,kao ni policijska brza intervencija nije bilo dovoljno da se huliganizam i barbarstvo na zagrebačkim ulicama spriječi.
 
HND i HZSN su i zbog ovog današnjeg događaja više nego spremni sudjelovati u radu Nacionalnoga vijeća koje se bavi problemom nereda na sportskim događajima i oko sportskih terena, jer jedino odgojem i stalnim ukazivanjem na ovakve negativnosti u društvu može se utjecati na svijest onih najmlađih, koji će uskoro postati navijači i pratiti hrvatske sportske klubove i pojedince. Novinari i novinarska profesija spremni su za to.
 
Saša Leković, predsjednik HND-a
Jura Ozmec, predsjednik HZSN-a