HND poziva sve novinare i ostale građane  da se pridruže u petak, 20. studenoga u 10 sati i polože cvijet u spomen na kolege koji su izgubili živote u Domovinskom ratu časno radeći svoj novinarski posao
 
Uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. svakog 20. studenoga prethodnih deset godina u Vukovaru je održavana priredba "Grad – to ste vi" posvećena novinaru Siniši Glavaševiću ubijenom na Ovčari. Hrvatsko novinarsko društvo je među utemeljiteljima te priredbe ali iz medija smo saznali da priredbe "Grad – to ste vi" neće biti u ovogodišnjem službenom programu.
 
Stoga će u petak, 20. studenoga u 10 sati predstavnici HND-a položiti cvijeće uz spomen ploču hrvatskim novinarima ubijenima u Domovinskom ratu, postavljenu na zgradi Hrvatskog novinarskog doma u Perkovčevoj 2 u Zagrebu. 
 
Uz Sinišu Glavaševića i njegovog kolegu, tehničara Hrvatskog radio Vukovara Branimira Polovinu, koji je također ubijen na Ovčari, na spomen ploči su i imena ostalih hrvatskih  novinara, snimatelja, fotoreportera i  tehničara ubijenih u Domovinskom ratu a to su  Tomica Belavić, Žarko Kaić, Živko Krstičević, Gordan Lederer, Ivan Maršić, Stjepan Penić, Đuro Podboj, Zdenko Purgar, Željko Ružičić, Nikola Stojanac,Tihomir Tunuković i Pavo Urban.
 
HND poziva sve novinare i ostale građane da nam se pridruže i polože cvijet u spomen na kolege koji su izgubili živote u Domovinskom ratu časno radeći svoj novinarski posao.
 
Priopćenje potpisuje Saša Leković, predsjednik HND-a