Izloženo impresivnih 35 fotografija za 70 godina jednog od najstarijih sportskih dnevnika.
 
Povodom obilježavanja 70 godina izlaženja jednog od najstarijih sportskih dnevnika u Europi Sportskih novosti, u ponedjeljak je u Zagrebu otvorena izložba fotografija nekih od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda.
 
- Kroz 35 fotografija željeli smo isprićati barem djelić prebogate sportske povijesti i sjajnih događaja uhvaćenih objektivima velikana sportske fotografije - naglasio je na svečanom otvaranju izložbe novinar SN-a Dean Bauer.
 
Direktor SN-a Janko Goleš kazao je kako je ovo tek jedna u nizu manifestacija kojima će SN obilježiti sedam desetljeća kontinuiranog izlaženja čija će kulminacija biti u petak, 11. prosinca, kada će uz tradicionalni izbor "Najboljih sportaša Hrvatske" biti predstavljena i reprezentativna foto-monografija o 70 godina djelovanja Sportskih novosti.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar kazao je da su SN od najranije mladosti bile sastavni dio njegovog života jer je njegov otac, legendarni novinar i urednik SN-a Zvone Mornar cijeli radni vijek proveo u Sportskim novostima.

 

- Nekoliko dana nakon povratka s „Križnog puta“ na nagovor Miroslava Habuneka došao je najprije u Narodni sport koji od 1962. izlazi kao Sportske novosti u kojima je bio reporter, urednik nogometne rubrike, glavni i odgovorni urednik te do umirovljenja 1984. godine direktor SN - kazao je ministar Mornar.

 
Izložbu je u nazočnosti brojnih vrhunskih sportaša i istaknutih sportskih djelatnika službeno otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a posjetitelji će je moći do 10. prosinca razgledati u Vinyl baru u Bogovićevoj 3 u Zagrebu.
 
Prenosimo HINA Foto Cropix