15. prosinca će se u Abu Dhabiju, u luksuznom hotelu Etihad Towers, objaviti 3 najbolja u svakoj od 9 kategorija, dobiti će visoke novčane nagrade (10 tisuća dolara za najbolje)
 
„Biser“, nagrada koju AIPS, Svjetska udruga sportskih novinara u partnerstvu s Abu Dhabi Media grupom po prvi puta dodjeljuje najboljim sportskim novinarima u svijetu, stigla je gotovo do samoga kraja. Naime, 15.prosinca će se u Abu Dhabiju, u luksuznom hotelu Etihad Towers objaviti 3 najbolja u svakoj od 9 kategorija, dobiti će visoke novčane nagrade (10 tisuća dolara za najbolje). Cijeli je proces startao u veljači ove godine, javnom objavom na Kongresu AIPS-a u Parizu, kampanja se odvijala na svim kontinentima, izravnim upoznavanjem novinara, te preko nacionalnih udruga sportskih novinara, da bi sad došla pred sam kraj.
 
Od 5 hrvatskih prijedloga, niti jedan nije ušao među 85 posljednjih, najboljih, iako je vrlo malo nedostajalo. Svejedno, želite li upoznati najboljih 85, izabranih u 2 kruga biranja između 700 pristiglih radova, pogledajte ih na: https://www.sportmediapearlawards.com/nomineesGallery 
 
„Biser“ se već priprema za iduću sezonu, za koju se očekuje da će svoje radove poslati i više od 1500 novinara širom svijeta. Tijekom objave najboljih, u Abu Dhabiju, 15.prosinca, održat će se i sastanci predstavnika IO AIPS-a i Abu Dhabi Medije, kako bi se proces ubrzao i olakšao, a stručnim žirijima omogućio lakši uvid u sve radove, bez obzira na jezik na kojem bili pisani i poslani. 
 
 HZSN