Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker prokomentirao je ždrijeb skupina Europskog prvenstva u Francuskoj.
 
Po završetku ždrijeba europske smotre, u kojemu je Hrvatska za protivnike dobila branitelje naslova Španjolce te Češku i Tursku, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker rekao je:
 
- Hrvatska je grupa uistinu teška, a o snazi iste dovoljno govori da smo iz svake jakosne skupine dobili najjačeg protivnika. Međutim, uživat ćemo u svakoj utakmici u Francuskoj, u ovom festivalu nogometa. Drago mi je što smo za nositelja skupine dobili baš moje prijatelje Španjolce.
 
Vatreni će nastup u skupini otvoriti susretom protiv Turske u Parizu 12. lipnja, a potom slijede ogledi s Česima 17. lipnja te Španjolcima 21. lipnja.
 
- Sve u svemu, mogu reći da će već sam nastup u ovako snažnoj skupini biti pravo malo finale za Hrvatsku, Tursku i Češku, pored Španjolaca koji su kao aktualni europski prvaci u blagoj prednosti - zaključio je predsjednik HNS-a.
 
Vatreni su kroz kvalifikacijski ciklus protiv Italije, Norveške, Bugarske, Azerbajdžana i Malte izborili izravan plasman na europsku smotru, među 24 najbolje momčadi Starog kontinenta, te su bili dio pariškog ždrijeba u subotu. Hrvatska je bila u drugoj jakosnoj skupini, a kuglice su je smjestile u Skupinu D, zajedno s aktualnim prvakom Europe Španjolskom kao nositeljem te Češkom iz treće jakosne skupine i Turskom iz četvrte jakosne skupine.
 
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 
Raspored utakmica Hrvatske:
12. lipnja 2016. Turska - Hrvatska (Park prinčeva, Pariz, 15:00)
17. lipnja 2016. Češka - Hrvatska (Geoffroy-Guichard, Saint Etienne, 18:00)
21. lipnja 2016. Hrvatska - Španjolska (Nouveau Stade, Bordeaux, 21:00)
 
Skupina A: Francuska, Rumunjska, Albanija, Švicarska
Skupina B: Engleska, Rusija, Wales, Slovačka
Skupina C: Njemačka, Ukrajina, Poljska, Sjeverna Irska
Skupina D: Španjolska, Češka, Turska, HRVATSKA
Skupina E: Belgija, Republika Irska, Švedska
Skupina F: Portugal, Island, Austrija, Mađarska
 
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 
PRENOSIMO Hrvatski nogometni savez FOTO Drago Sopta