Djecu u 2015. godini dobili Dejan Lovren, Darijo Srna, Domagoj Vida, Josip Pivarić i Mijo Caktaš, a sljedeći je Ivan Rakitić, koji će 2016. godine dobiti drugo dijete... – piše Tomislav Gabelić, novinar 24 sata
 
Najveće osvježenje u redovima hrvatske reprezentacije u 2015. godini nisu ni Brozović, ni Pjaca, ni Pivarić, nego maleni David, Josip, Karlo, Matej, Mihaela i Eli, novorođenčad hrvatskih nogometnih zvijezda.
 
U godini na izmaku dječica su uveseljavala majke i očeve, ali i hrvatskog izbornika Antu Čačića.
 
- Drago mi je kao čovjeku da su naši reprezentativci dobili djecu, ali mi je drago i kao izborniku, jer će im to donijeti mir i stabilnost. Oženjeni igrači s djecom puno ozbiljnije i odgovornije pristupaju obavezama, učinkovitiji su, a samo s ozbiljnim ljudima se mogu raditi ozbiljne stvari - kazao je zadovoljni Čačić.
 
S obzirom na “baby boom” u obiteljima reprezentativaca te na to koliko naši igrači vole provoditi vrijeme sa svojom djecom, možda bi bilo dobro da odgovorni razmisle i o otvaranju dječjeg vrtića u kampu reprezentacije u Francuskoj.
 
Vatrena obitelj je u 2015. postala bogatija za čak šestoro djece. Dejanu Lovrenu je, nakon kćeri Elene, supruga Anita u lipnju rodila sinčića Josipa. 
 
Nekoliko dana nakon njega sina je dobio i kapetan Darijo Srna, nakon kćeri Kasje supruga Mirela rodila mu je sinčića Karla. 
 
I Josip Pivarić je od ranije imao kćer Lorenu, a u kolovozu mu je supruga Božica rodila malog Mateja. 
 
U rujnu je otac postao i Domagoj Vida, čija je djevojka Ivana rodila sina Davida, a drugu je kćer, Mihaelu, rodila i Tea Caktaš, supruga Mije Caktaša, koji od ranije ima kćer Enu. 
 
Iako se oprostio od reprezentacije, Stipe Pletikosa se vraća nogometu u Deportivu, pa bi, zlu ne trebalo, mogao pomoći i za Euro, a u ovu se priču uklapa jer je i njegova Angela u svibnju rodila treće dijete. Nakon Franka i Eli, stigla je i Ruža.
 
- Djeca su Božji dar, meni i supruzi smisao života. Uvijek smo željeli veliku obitelj, a djeca su mi donijela dodatni mir i sreću - kaže Pletikosa.
 
I doista, većina reprezentativaca svaki slobodan trenutak provodi uz djecu, a mnogima od njih su ona bila prekretnica u životu. Jedan od najboljih primjera je Nikola Kalinić, kojeg je rođenje sinčića Matea potpuno promijenilo.
 
- Mali je čudo, obožavam se igrati s njim, šetati, svaki dan otkrijemo nešto novo. Osjećam da sam njegovim rođenjem dobio novu dimenziju i postao bolji čovjek, ali i bolji igrač - kazao je Kalinić.
 
- Obitelj i djeca su na prvome mjestu, tek onda nogomet. U obitelji imam mir i podršku, ona je temelj svih mojih uspjeha - kaže Josip Pivarić.
 
Lijepe vijesti u 2015. samo su nastavak “baby booma” iz ranijih godina, u 2014. djecu su dobili Ivan Perišić, Nikola Kalinić i Ivan Strinić, a mogao bi se nastaviti i u 2016., kad će Ivan Rakitić po drugi put postati otac. 
 
Supruga Raquel je u blaženom stanju, a i kćer Althea jedva čeka društvo. 
 
Nakon Elene stigao je mali Josip
 
Kad tata Dejan s reprezentacijom bude na EP-u, mali Josip proslavit će prvi rođendan. Kći Elena sad ima i društvo, tata možda i nasljednika...
 
Zabio dvaput za cure i novu bebu
 
Golove posvećujem mojim dvjema princezama, supruzi i kćeri. Najljepše od svega je što čekamo još jednu bebu, objavio je Rakitić nakon dva gola BATE Borisovu u LP-u.
 
David Vida će valjda biti špica
 
Samo jedno slovo dijeli Domagojeva sina od bivšeg napadača Barcelone. Nekad je zabijao David Villa, u budućnosti će možda David Vida...
 
Obitelj u Ukrajini, ali djeca se rađaju doma
 
Baš kao i prvo dijete Darija i Mirele Srna, malena Kasja, i sin Karlo rodio se u Zagrebu. Posljednju fazu trudnoće Mirela je provela u Zagrebu, Dario je bio sam u Ukrajini.
 
Prvo je došao sin pa najbolja jesen u karijeri
 
I prije nego što je počela njegova najbolja polusezona u karijeri, Josip Pivarić je uživao u lijepim trenucima. Kći Lorena u kolovozu je dobila brata Mateja.
 
Caktaševu godinu je uljepšala mala Mihaela
 
I Hajdukov veznjak blistao je ove jeseni, zaslužio poziv u reprezentaciju, a godinu je uljepšala i mala Mihaela. Mijo i supruga Tea imali su kći Enu, a sad je stigla i sekica.
 
Sve brojnija obitelj zajedno će u La Corunu
 
Godinu koju je zaključio potpisom ugovora s Deportivom Stipi Pletikosi obilježilo je rođenje trećeg djeteta. Sin Franko i kći Eli dobili su društvo, djevojčicu Ružu.
 
 PRENOSIMO 24 sata PIŠE Tomislav Gabelić FOTO Igor Kralj/Pixell