Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, proglašen je najboljim sportašem Balkana u 43. godišnjem izboru Bugarske novinske agencije (BTA) u kojem je sudjelovalo 10 regionalnih agencija.
 
Hrvatska atletičarka Sandra Perković i hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić zauzeli 8., odnosno 9. mjesto.  
 
Đoković je u izboru dobio 90 glasova, dok je drugoplasirani grčki gimnastičar Eleftherios Petrounias, svjetski i europski prvak na karikama, dobio 45 glasova. Trećeplasirani je srednjorugaš Amel Tuka iz Bosne i Hercegovine, osvajač zlatne medalje na Europskim igrama u Bakuu i brončani sa svjetskog atletskog prvenstva. 
 
Đoković je peti put izabran za najboljeg balkanskog sportaša i tako se izjednačio s  bugarskom skakačicom u vis Stefkom Kostadinovom koja je proglašavana najboljom 1985., 1987., 1995., 1996. i 1997. Hrvatska bacačica diska, osvajačica srebrne medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu, Sandra Perković je na 8. mjestu sa 24 bodova, dok je Ivan Rakitić, hrvatski reprezentativac i nogometaš Barcelone, 9. sa 20 bodova.  
 
U izboru kojeg organizira Bugarska novinska agencija sudjelovalo je 10 regionalnih novinskih agencija među kojima i HINA. Osim HINA-e i BTA-e, za najboljeg sportaša Balkana između 40 kandidata glasovali su još i novinari ANA-MPA-e (Grčka), AGERPRES-a (Rumunjska), AA-e (Turska), TANJUG-a (Srbija), MINA-e (Crna Gora), MIA-e (Makedonija),, FENA-e (Bosna i Hercegovina) i ALBPRESS-a (Albania).        
 
 Prvih 10 u 43. BTA-inom  izboru za "Najboljeg sportaša Balkana" 2015.:
 1. Novak Đoković (Srbija) - tenis - 90 bodova
 2. Eleftherios Petrounias?(Grčka) - gimnastika - 45 .
 3. Amel Tuka (BiH) - atletika - 37 
 4. Simona Halep (Rumunjska) - tenis - 32 
 5. Taha Akgul (Turska) - hrvanje - 30 
 6. Staniliya Stamenova (Bugarska) - kanu i kajak - 28  
 7. Riza Kayaalp (Turska) - hrvanje grčko-rimskim stilom - 26 
 8. SANDRA PERKOVIĆ (HRVATSKA) - atletika - 24 
 9. IVAN RAKITIĆ (HRVATSKA) - nogomet - 20 
10. Daniel Asenov (Bugarska) - boks - 18 
 
Prenosimo HINA Foto HINA