Svečana proslava 40. godišnjice AIPS Europe održana je u Istanbulu tijekom europskih taekwondo kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Janeiru - za HZSN iz Istanbula izvještava Ivana Lukačić - Krajina, članica IO HZSN
 
Dvodnevno druženje bilo je u znaku tog borilačkog sporta. Uz uobičajene teme na novinarskim seminarima, kao što su izazovi novih medija i žene u sportskom novinarstvu, predstavljen je taekwondo: povijest, sudačka pravila, organizacija natjecanja, komentiranje i budućnost tog sporta. Zahvaljujući prvoj suradnji ovakvog tipa između AIPS Europe i jednog sporta, predavanja su održali dužnosnici i suradnici WTF-a (Svjetske taekwondo federacije) i ETU-a (Europskog taekwondo saveza). Budući da su se radionica i turnir održavali u istoj zgradi, novinari su prisustvovali polufinalnim i finalnim borbama.
 
Središnja proslava 40. godišnjice AIPS Europe održana je u subotu na gala večeri u sjedištu Turskog udruženja sportskih novinara (TSYD). Domaćin je bio predsjednik TSYD-a Oguz Tongsir, a proslavu je uveličao predsjednik WTF-a Chungwon Choue.
 
Predstvanice HZSN-a u Istanbulu bile su članica Izvršnog odbora Ivana Lukačić – Krajina i organizacijska tajnica Vesna Brumec kojom prigodom je Lukačić - Krajina u ime HZSN-a predsjedniku AIPS Europa Ioannisu Darasu predala plaketu HZSN-a.