Na 44. sjednici Vijeća HOO-a, održanoj u Zagrebu 29. siječnja, Vijeće je usvojilo Pravila o korištenju sportaša i članova olimpijske delegacije u marketinške svrhe vezano uz OI Rio 2016.,
 
a sukladno promjenama Pravila 40. Olimpijske povelje MOO-a. Naime, ovim izmjenama neolimpijskim sponzorima (u pravilu privatnim sponzorima sportaša) dozvoljeno je koristiti sportaše u marketinškim kampanjama u tzv općem oglašavanju, što predstavlja veliku promjenu Olimpijskog pokreta.
 
Predsjednik Odbora neolimpijskih sportova (radno tijelo HOO-a) Zrinko Gregurek je u ime Odbora podnio inicijativu Vijeću za izmjenom Statuta HOO-a vezano uz izbor članova Vijeća i dopredsjednika HOO-a. Odbor predlaže da predsjednici svih radnih tijela HOO-a budu predloženi od istih tijela Vijeću HOO-a te automatski budu članovi Vijeća HOO-a te će tako na odgovarajući način biti zastupljen njihov predstavnik u Vijeću te da se izbor dopredsjednika HOO-a regulira Statutom HOO-a. Članovi Vijeća zaključili su kako će pravna služba HOO-a pripremiti prijedlog izmjena Statuta u skladu s ovim prijedlogom te ga raspraviti na Odboru neolimpijskih sportova. 
 
Vijeće je također donijelo odluku i o sastavu Hrvatske olimpijske delegacije za Zimske olimpijske igre Lillehammer 2016. koje se održavaju od 12-21. veljače 2016. Hrvatsku će predstavljati 7 sportaša u 5 sportova, a to su: Lana Zbašnik i Samuel Kolega (alpsko skijanje), Mislav Petrović (biatlon), Karla Šola (monobob), Gabrijeal Skender i Jakov Hladika (skijaško trčanje), Tino Stojak (snowboard).
 
Vijeće je donijelo odluke i o sportašima korisnicima razvojnih programa HOO-a za 2016. godinu, te ukupno u šest (6) razvojnih programa HOO-a od 1. siječnja HOO prati 319 sportašica i sportaša (izmjene programa su moguće, ovisno o postignutom kriterijskom rezultatu). 
 
IZVOR: Hrvatski olimpijski odbor