Ostalo je 172 dana do svečanog otvaranja Olimpijskih igara (OI) u Riju a pripreme za Hrvatsku kuću, mjesto susreta hrvatskog sporta, gospodarstva, turizma i medija, su u punom jeku. Njezin značaj za promidžbu Hrvatske prepoznala je i HTZ uključivši se u projekt HOO-a
 
U ponedjeljak, 15 veljače 2016. godine potpisan je ugovor o suradnji na projektu Hrvatske kuće OI Rio 2016., a potpisali su ga direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić i glavni tajnik HOO-a Josip Čop.
 
HOO će, kao i na prethodnim olimpijskim igrama, organizirati nacionalnu olimpijsku kuću za vrijeme održavanja OI Rio od 5. do 21. kolovoza, ovaj put u hotelu Sao Francisco čije će prostorije dijeliti s nacionalnim olimpijskim odborima Japana, Novog Zelanda i Australije. Osnovni je cilj stvoriti mjesto susreta hrvatskih sportaša, domaćih i stranih gostiju, gospodarstvenika i izvjestitelja. Uzme li se u obzir da ne postoji niti jedan značajniji tiskani ili elektronski medij u svijetu koji ne izvještava s olimpijskih igara, te da su brazilski turisti u Hrvatskoj sve brojniji, ne čudi zanimanje nacionalne turističke agencije za ovaj oblik promidžbe. Napomenimo i da će se u Riju natjecati oko 10.500 sportaša iz nešto više od 200 zemalja svijeta, da će uz njih biti 7.000 pratećih osoba a njihove će nastupe pratiti oko 800.000 posjetitelja.
 
- Iznimno nam je drago što se Hrvatska turistička zajednica odlučila nastaviti tradiciju zajedničke organizacije Hrvatske kuće. Uspješno smo surađivali na olimpijskim igrama od Atene 2004. godine. Hrvatski su olimpijci, kao i svi hrvatski sportaši,  neizostavni dio hrvatskog identiteta i najbolji promotori naše zemlje osvajajući odličja na najvećem i najznačajnijem sportskom natjecanju - olimpijskim igrama. Zahvalni smo HTZ-u što je to još 2002. godine prepoznala te od tada kao sponzor HOO-a prati i podupire naš olimpijce - rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
 
- Hrvatska turistička zajednica je nacionalna turistička organizacija osnovana radi stvaranja i promicanja identiteta, odnosno ugleda hrvatskog turizma. Upravo je nastup hrvatskih sportaša na tako velikoj sceni kao što su Olimpijske igre izuzetna prilika i za promociju hrvatskog turizma. Gotovo cijeli svijet će pratiti Igre, a mi ćemo dati sve od sebe da značajan dio pozornosti usmjerimo na Hrvatsku u cjelini. Siguran sam kako će, kroz odlične nastupe i rezultate, svoj doprinos dati i sami sportaši te im ovim putem želim puno sreće i uspjeha - izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić. 
 
HOO/ Manuela Sentđerđi