Projekt je to koji objedinjava 8 odabranih cestovnih utrka u Hrvatskoj. Voditelj projekta je trostruki olimpijac Siniša Ergotić, a direktor utrka Karlovčanin Robert Franjković. U sklopu CroRun utrka održat će se 1 maraton, 2 polumaratona i 5 cestovnih utrka na 10 km
 
Karlovački cener ove će godine doživjeti svoje 4. izdanje i ponovo se predstaviti kao jedna od najpopularnijih i najkvalitetnijih atletskih uličnih utrka u Hrvatskoj. Datum održavanje već je poznat,  to je drugi petak u lipnju mjesecu, uobičajeni večernji termin, poznata lokacija na ulazu u staru gradsku jezgru na početku Radićeve, veliki broj trkača, brza staza, odlične nagrade, bogati startni paketi... Sve je to jak jamac za dolazak novog, rekordnog broja trkača u Karlovac, u petak 10. lipnja 2016. godine.
 
Karlovački cener definitivno je postao jedan od zaštitnih znakova Karlovca. Već u prvoj utrci je iznenadio sve privukavši najbolje trkače iz Hrvatske predvođene Lisom Christinom Nemec (tada Stublić) koja je srušila hrvatski rekord i pokazala koliko je staza brza. U svom trećem izdanju privukao je više od 550 natjecatelja, a ove godine organizator najavljuje brojku iznad 1.000 atletičara. Razlog optimizmu je dosadašnja kvaliteta organizacije i pozitivni image koji je Karlovac i Karlovački cener kroz protekle godine razvio među trkačima, te sve veći broj trkača rekreativaca u gradu na četiri rijeke, Hrvatskoj, regiji, Europi... Također, promocija koja je već ove godine napravljena, i koja će tek biti napravljena, zasigurno će privući planirani dolazak od 1.000 i više trkača na samu utrku. Prijave su već otvorene i ove godine svi trkači mogu iskoristiti pogodnosti ranije prijave te na vrijeme povoljnije osigurati svoj startni paket i mjesto u utrci.
 
Sve informacije o utrci i kompletnom projektu mogu vidjeti na www.crorun.pro a prijavu izvršiti na www.utrka.com 
 
Inicijator i pokretač Karlovačkog cenera, Karlovčanin s privremenim boravkom u Zagrebu, bivši atletičar Robert Franjković, naumio je definitivno karlovačku utrku učiniti najkvalitetnijom i najjačom utrkom na 10 kilometara u ovom dijelu Europe. 
 
- Od ove godine Karlovački cener dio je CroRun projekta u kojem se između ostalog nalazi i 31. Plitvički maraton, novogodišnja utrka u Dubrovniku, DuRun10K te Zagrebački proljetni polumaraton i još 4 utrke i na taj način se sama utrka još dodatno promovira i dobiva na važnosti. Kroz CroRun projekt zamislili smo Hrvatsku predstaviti u svijetu kao trkačku destinaciju i tu je još jedna velika prilika za Karlovac i Karlovački cener. Vjerujem da će i ove godine nastupiti svi najbolji hrvatski trkači i trkači iz regije, još veći broj Karlovčana i da ćemo zajedno organizacijski s Atletskim klubom KA-tim, te uz pomoć i podršku Grada, uspjeti učiniti još jedan kvalitetni iskorak više i sve pripremiti za veliku feštu u 2017. kada ćemo doći do jubilarnog, 5. Karlovačkog cenera! – ističe Robert Franjković. 
 
Cestovna utrka na 10 kilometara središtem Karlovca, Karlovački Cener, ušla je tako u birano društvo najboljih i najatraktivnijih hrvatskih cestovnih utrka u projektu CroRun. Projekt je to koji objedinjava 8 odabranih cestovnih utrka u Hrvatskoj. Voditelj projekta je trostruki olimpijac Siniša Ergotić, a direktor utrka Karlovčanin Robert Franjković. U sklopu CroRun utrka održat će se 1 maraton, 2 polumaratona i 5 cestovnih utrka na 10 km.
 
Početak je 20. ožujka na Zagrebačkom polumaratonu, druga utrka je Plitvički maraton 5. lipnja, a potom slijedi 4. po redu Karlovački Cener koji će se održati u petak 10. lipnja. Nastavlja se 25. rujna polumaratonom u Kopačkom Ritu, a zatim slijede 3 utrke na 10 km u Medulinu (1. listopada), Šibeniku (22. listopada) i Krapini (10. prosinca). Sve završava novogodišnjom utrkom u Dubrovniku.
 
 PRENOSIMO KAportal/KAŠonline PIŠE Marijan Bakić FOTO runtrek