Hrvatsku olimpijsku taekwondo reprezentaciju OI Rio 2016., u sastavu  Ana Zaninović, Lucija Zaninović, Filip Grgić, ugostio je dugogodišnji partner HOO-a, najveća domaća turistička agencija Atlas d.d. koja je i službena agencija za prodaju ulaznica i aranžmana za OI Rio 2016.
 
Sestrama Zaninović Rio 2016. bit će drugi nastup na OI, dok će Filipu Grgiću ovo biti prvi nastup. Inače, Filip je drugi hrvatski taekwondaš koji će nastupiti na OI; naime, Dragan Jurilj je nastupio na OI 1992. u Barceloni gdje je taekwondo bio pokazni sport.
 
Taekwondo je postao pokazni sport na OI u Barceloni 1992. godine, a Hrvatska je već tada imala svoje predstavnike. Bili su to Miet Filipović i Dragan Jurilj. Od tada pa do danas, taekwondaši nisu izborili nastup samo na OI 1996. godine u Atlanti. Od 1992. godine, ukupno je nastupilo osam (8) hrvatskih sportaša na olimpijskom taekwondo turniru, a osvojene su ukupno tri brončane medalje (Martina Zubčić i Sandra Šarić u Pekingu 2008., te Lucija Zaninović u Londonu 2012.).
 
Brončana iz Londona 2012. Lucija Zaninović ovom prigodom je rekla:
- Bliži se Rio, sve je usmjereno ka tome. Puno se trenira, uvjeti su odlični i ako nas ozljede ne zaustave očekujemo svi medalje. U formi sam života i nadam se da će to rezultirati najboljim mogućim rezultatom. 
 
Sestra Ana Zaninović dosta se mučila s ozljedama, ali to je sada iza nje:
- Sezona je bila teška zbog ozljeda, ali to je sve iza mene i sve je usmjereno na OI. Dosegla sam sportsku zrelost i težim tome da osvojim medalju. Nadam se da ćemo Lucija i ja biti prve sestre blizanke koje će osvojit medalje i dat ćemo sve od sebe da to tako bude.
 
Filip Grgić sramežljivo je najavio prvu mušku olimpijsku taekwondo medalju:
- Čast mi što ću biti na Olimpijskim igrama; to sanjam godinama i to je jedina medalja koja mi nedostaje. Posao neće biti lak, ali dat ću svoj maksimum, jer mislim da je vrijeme za osvajanje medalje.
 
Glavni tajnik HOO-a Josip Čop naglasio je kontinuitet i rast taekwondo sportaša unatrag desetak godina:
- U posljednjih 10 godina taekwondo ima uzlaznu putanju. Nadam se da će Rio biti uspješan i da će naši sportaši usrećiti hrvatski narod nastavljajući raditi ono što je njihova prvenstvena uloga, a to su sportski rezultati kojima promoviraju Hrvatsku.
 
Dopredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Franjo Prot također je najavio medalje: 
- Nemamo imperative, prisutni smo na svim natjecanjima, a na kraju kvaliteta naših boraca dokazuje da možemo očekivati medalje U Riju će nas predstavljat troje izuzetnih sportaša koji su prisutni na svjetskoj sceni i osvajali su medalje i prije. Sad smo na razini da imamo kvalitetnog borca koji pokazuje da je sportaš koji je u konkurenciji za medalju.
 
Interes za odlazak u Rio se zahuktava, a u Atlasu ističu i kako je ostao manji kontingent slobodnih mjesta za otvorenje sportskog spektakla, kao i „follow my team“ aranžmana za vaterpolo, te da očekuju i kvalifikaciju rukometaša kako bi uskoro kreirali i te programe. Dodatne informacije o ulaznicama i paket aranžmanima dostupne su na Atlasovim prodajnim mjestima, putem www.hoo.hr, www.atlas.hr i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Tom prigodom je Tomislav Varga, predsjednik Uprave Atlasa i adriatica.net Grupe izjavio: 
- Čast nam je i zadovoljstvo biti domaćin Hrvatskom olimpijskom odboru i našoj olimpijskoj taekwondo reprezentaciji. Kao najveća domaća turistička agencija aktivno i sustavno predstavljamo Hrvatsku na stranim tržišta te smo svjesni koliko turističkoj atraktivnosti Hrvatske pridonose i naši sportaši, ambasadori Hrvatske u svijetu. Stoga smo ponosni što tvrtke članice adriatica.net Grupe stoje iza četiri organizacije putovanja na Olimpijske igre, ali i brojnih sportskih manifestacija. Ljubitelji sportskih spektakala u Atlasu mogu pronaći kontingent ulaznica za samo otvaranje igara i za praćenje sportova koji bi mogli polučiti najveći interes hrvatskih navijača, kao i bogatu ponudu grupnih i individualnih paket aranžmana.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hrvatski taekwondaši na OI (od 1992.)
OI Barcelona 1992. – Dragan Jurilj, Miet Filipović (2) – pokazni sport
OI Sydney 2000. – Nataša Vezmar (1)
OI Atena 2004. – Nataša Vezmar, Sandra Šarić (2)
OI Peking 2008. – Sandra Šarić (brončana medalja), Martina Zubčić (brončana medalja) (2)
OI London 2012. – Lucija Zaninović (brončana medalja), Ana Zaninović (2)
OI Rio 2016. – Lucija Zaninović, Ana Zaninović, Filip Grgić (3)
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Prenosimo HOO/ Gordana Gačeša