Dostojanstveno, to je prva misao koja se nameće kada pomislite na odbojkašicu Maju Poljak, najbolju srednju blokericu Europe i svijeta, koja će svibnju napuniti 33. – piše Zlatko Karlo, novinar SN
 
Dostojanstveno držanje, dostojanstvena igra, dostojanstvena komunikacija. Ona nikad nije bila upetljana ni u kakav slučaj, ona je iznad svakih takvih “niskih strasti”. Zato su je pogodile poluinformacije na nekim odbojkaškim portalima da “prekida igračku karijeru i prelazi u trenere, ni manje ni više nego u SAD”.
 
Naravno da nije istina.
 
- Bliži se kraj karijere, to nije tajna, ali kada će do toga doći, još ne znam, bliža sam odigravanju još jedne sezone nego prestanku ovo ljeto. Ali nije trenutak da se o tome razmišlja dok sezona još traje. Ono što odmah sada mogu reći je da me trenerski posao ne zanima. Očito je došlo do nekih šumova u komunikacijskom kanalu jer razmišljam o SAD-u, ali u kombinaciji nastavka studija ekonomije koji sam završila u Zagrebu, nadogradnje na višu razinu jer bih jednog dana kada prestanem s igračkom karijerom, rado radila u toj branši - kaže Poljak, koja nije mogla ni zamisliti da će nakon prošlogodišnjeg osvajanja Ligu prvakinja i klupskog svjetskog prvenstva, njen Eczacibaši da će biti tako “šeprtljav” ove sezone.
 
- Nitko nije mogao očekivati ovako lošu sezonu. No, promijenili smo dosta igračica, gotovo pola ekipe, one se još nisu prilagodile, još smo neuravnotežene kao ekipa. Svašta smo probavali kroz sezonu, čak sam u jednom trenutku promijenila poziciju.
 
Možda su zato i krenule priče oko prestanka igranja.
 
- Loši rezultati, ispadanje iz Lige prvakinja me brinu, razočarana sam sezonom, ali ona nije gotova, još uvijek možemo osvojiti naslov prvakinja Turske i sve smo snage uprle u tom pravcu. Nadam se samo da ćemo i klub i ekipa iz ovoga nešto naučiti za sljedeću sezonu.
Ovo “sljedeću sezonu” je znakovito i potvrđuje da Maja Poljak još nije sve rekla u odbojci.
 
A reprezentacija?
 
- Kontaktirali su me, poslali program za ljeto, kvalifikacije za EP, Grand Prix treće skupine... Ali gdje je još ljeto?
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Zlatko Karlo FOTO www.volleywood.net