Predsjednik HOO Zlatko Mateša u Delnicama se sastao s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom na temu razvoja Olimpijskog centra u Gorskom kotaru, te poručio kako je taj centar strateško pitanje razvoja ovog područja.
 
Mateša je ocijenio kako Gorski kotar ima veliki potencijal te naveo da je Ured za europske projekte HOO-a spreman u suradnji s Primorsko-goranskom županijom djelovati na profiliranju Gorskog kotara kao regije zdravlja, sporta i rekreacije, a u skladu s tim da se što bolje iskoriste raspoloživi novci iz europskih fondova.
 
- Gorski kotar je idealan za bazične pripreme sportaša, a omogućuje policentričan razvoj u kojem bi svako mjesto Gorskog kotara pružalo specifične sadržaje za sportaše - rekao je Mateša.
 
- S obzirom na to da je Slovenija za slične projekte iz EU fondova dobila više od 100 milijuna eura, nema razloga da i mi to ne napravimo - naglasio je.
 
Župan Komadina rekao je da već sad postoji dobra infrastruktura za ovakav centar, te da bi se mogla podići na znatno višu razinu s novih 25 milijuna kuna investicija u sljedećih godinu dana. Najavio je da će se s Ministarstvom regionalnog razvoja razgovarati o nužnosti posebnog zakona o Gorskom kotaru, jer se samo tako, tvrdi, može sve potencijale podignuti na razinu koja zadovoljava nacionalne i međunarodne sportske zahtjeve.
 
Sportsko-rekreacijskim centrom Platak te sportskim objektima u Delnicama, kao bitnim čimbenicima razvoja Olimpijskog centra, upravlja tvrtka Goranski sportski centar, a njen direktor Alen Udovič je kazao kako je namjera zadržati razinu sportsko-rekreacijske usluge koja se trenutno pruža te stvoriti financijske pretpostavke za njeno podizanje na znatno višu razinu. 
 
- Time bi se doprinijelo razvoju cjelogodišnjeg turizma, što je već započelo razvojem centra Platak - rekao je Udovič.
 
PRENOSIMO HRTsport FOTO Davor Puklavec/Pixell