Županijski savez sportova Vukovarsko-srijemske županije obilježio je 17. svibnja 2016. godine u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Zajednicom sportskih udruga grada Vinkovaca Međunarodni olimpijski dan (Olympic day)
 
Središnje događanje bio je Olimpijski festival osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije održan an stadionu HNK Cibalia Vinkovci. Više od 500 djece iz 12 osnovnih škola natjecalo se u malom nogometu, bacanju loptice, trčanju na 25 metara, štafeti 4 puta 25 metara i skoku u dalj. Kao što je to tradicija na olimpijskim igrama, i na Festivalu je položena svečana zakletva u ime svih sportaša, a upaljen je i olimpijski plamen. Olimpijski je festival otvorio pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač. S učenicima-sportašima družila se i Ivana Brkljačić, olimpijka i bivša atletičarka, koja im je približila vrijednosti olimpizma te pričala o svojim iskustvima kao sudionica triju olimpijskih igara.
 
U proslavu Međunarodnog olimpijskog dana u Vinkovcima uključili su se organizacijom raznih natjecanja i Rukometni klub Borovo, Šahovski klub Vinkovci, Stolnoteniski klub Lokomotiva Vinkovci te Boćarski klub Novoselec i Boćarski savez županije Vukovarsko-srijemske.
 
Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska olimpijska akademija svake godine u svibnju i lipnju organiziraju proslavu Međunarodnog olimpijskog dana na nacionalnoj razini nizom aktivnosti u kojima sudjeluju i županijske sportske zajednice, Hrvatski školski športski savez, Hrvatski športski muzej, Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije, Hrvatski klub olimpijaca te Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping. Centralna proslava Olimpijskog dana na međunarodnoj razini je 23. lipnja, na dan kada je 1894. godine u pariškoj Sorboni rođen moderni olimpijski pokret. Naime, taj je dan na prvom Olimpijskom kongresu potpisana rezolucija o ponovnom pokretanju olimpijskih igara.
 
Ove će godine 23. lipnja Hrvatski športski muzej održati niz obrazovnih radionica a u poslovnici Hrvatske pošte u Jurišićevoj koristit će se prigodni žig Olimpijskog dana. 
 
Izvor HOO/Manuela Sentđerđi Čorković