Hrvatski rukometni trener Lino Červar (65) novi je izbornik reprezentacije Makedonije, prenijeli su tamošnji mediji – piše HINA
 
Červara je za novog izbornika izabrala Stručna komisija Rukometne federacije Makedonije (RFM), koja je procijenila da je trofejni hrvatski trener najbolji kandidat za šefa stručnog stožera. Pored hrvatskog stručnjaka za mjesto makedonskog izbornika konkurirali su i Šveđanin Robert Hedin, Španjolac Jordi Lluelles, Srbin Aleksandar Brković, te Makedonac Vladimir Gligorov.
 
Bivši hrvatski izbornik je dobio jednoglasnu podršku Stručne komisije, a odluku sada treba tek formalno potvrditi Upravni odbor. Červar će na klupi makedonske vrste naslijediti još jednog hrvatskog stručnjaka Ivicu Obrvana koji je napustio makedonsku klupu nakon neuspjeha u kvalifikacijama za OI u Rio de Janeiru. Červar je već dva puta bio korak do makedonske klupe, ali su umjesto njega birani Zvonko Šundovski, a potom i Obrvan.
 
Treća reprezentacija u karijeri
 
Za trofejnog hrvatskog trenera Makedonija će biti treća reprezentacija nakon što je od 1994. do 2000. vodio Italiju, a od 2002. do 2010. Hrvatsku. Na klupi hrvatske vrste osvojio je olimpijsko zlato 2004. u Ateni, svjetsko zlato u Portugalu 2003. te po dva svjetska (2005, 2009) i europska srebra (2008, 2010). Hrvatsku reprezentaciju je napustio nakon Europskog prvenstva u Austriji 2010. godine i od tada vodi skopski Metalurg.
 
Novi trener makedonske reprezentacije uskoro će objaviti širi popis igrača za baraž za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj sljedeće godine protiv reprezentacije Češke. Prva utakmica je na rasporedu 11. lipnja u Zlinu, a uzvrat je četiri dana kasnije u Skoplju.
 
Prenosimo HINA Foto www.rkmetalurg.mk