Glavni tajnik AIPS Europe, Charles Camenzuli boravi u Zagrebu, na poziv Organizacijskog odbora Europskih sveučilišnih igara (ESI)
 
Naime, AIPS Europe i Europska sveučilišna sportska organizacija (EUSA) prije 4 su mjeseca potpisali protokol o suradnji, tako da je g. Camenzuli došao u Zagreb na svečano otvaranje ESI, kao službeni predstavnik AIPS Europe. Osim gledanja svečanog otvaranja u srijedu navečer, g. Camenzuli susrest će se s organizatorima kako bi što preciznije dobio informacije o organizaciji ove velike sportske priredbe, ali i kako bi organizatorima skrenuo pozornost na činjenicu da je u cijelom procesu organizacije Igara zanemaren utjecaj i rad Hrvatskog zbora sportskih novinara, kao „produžene ruke“ AIPS Europe na ovom natjecanju.  Upravo zbog toga nije realiziran projekt „mladih novinara“, svojevrsna škola za novinare početnike iz nekoliko europskih zemalja.
 
Čelnici HZSN su iskoristili prigodu i na sastanku s g. Camenzulijem su predsjednik i dopredsjednik HZSN, Jura Ozmec i Nikola Lipovac razmijenili mišljenja o dolazećim izborima u AIPS Europe, kao i u AIPS-u, ali su posebno naglasili značaj i utjecaj SEESJA (Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe) u sveukupnom radu AIPS Europe.
 
Gospodin Camenzuli je predstavnicima HZSN potvrdio svoju kandidaturu za predsjednika AIPS Europe na izborima iduće godine u Koreji, te napomenuo kako će Mađari, vjerojatno u ožujku 2017., organizirati Kongres AIPS Europe u Budimpešti, prema modelu kako su to lani napravili Bjelorusi. Stav HZSN-a o tome je jasan, da su takvi skupovi zapravo suvišni, posebno u izbornim godinama, tako da će HZSN vjerojatno poslati predstavnika u Budimpeštu, jer je dostupna autom, ali da smatramo da velika većina europskih zemalja neće imati financijskih mogućnosti za isto, tako da će se kongres pretvoriti u ugodan i neobavezujući skup manjeg broja europskih sportskih novinara, koji neće imati kvorum za raspravu o ozbiljnim temama ili o pripremi izbora za europski AIPS samo mjesec dana potom u Koreji.
 
Mnoga pitanja, zanimljiva novinarima u Europi, definitivno su u interesu i sportskih novinara Hrvatske, tako da je sastanak s g. Camenzulijem protekao u konstruktivnom i ohrabrujućem tonu. HZSN će i dalje, slijedeći dugogodišnju nit djelovanja kroz SEESJA, AIPS Europe i AIPS-a zastupati moderna stanovišta i unapređenje novinarskoga posla u Europi, ali i cijelome svijetu, s čime su se složili svi sudionici razgovora.