Dan nakon dolaska Hrvatske vaterpolske reprezentacije u Rio je sletjelo 65 članova Hrvatske olimpijske delegacije. Time se broj hrvatskih stanovnika u Olimpijskom selu u Riju povećava na 102
 
U Selu trenutno stanuje više od 2.000 sportaša i pratećih osoba, a među stanovnicima je od 28. srpnja i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, osvajač zlatne medalje na OI Montreal 1976.
 
U jedriličarskom selu smješteni su Tina Mihelić, treneri Jozo Jakelić i Dario Kliba te vođa ekipe Marko Mišura, a pridružili su im se i ostali jedriličari, dok svi ostali stanuju na 5., 6. i 7. katu zgade u kojoj su im prvi susjedi nacionalni odbori Grčke i Angole. 
 
U međuvremenu je iz Sao Paula stigao i tenisač Marin Draganja. Tu su strijelci, rukometaši, vaterpolisti, veslači, judašica Barbara Matić, gimnastičari Ana Đerek i Filip Ude, tenisačica Ana Konjuh, stolnotenisač Andrej Gaćina, biciklisti Matija Kvasina i Kristijan Đurasek te plivač Mario Todorović. 
 
Vaterpolisti će od 30. srpnja do 3. kolovoza izbivati iz Sela, jer će u brazilskom gradu Salvadoru odigrati utakmicu s reprezentacijom Brazila. Dan prije njihovog povratka delegaciji će se u Riju pridružiti i Hrvatska košarkaška reprezentacija koja se trenutno priprema u Argentini.
 
Delegaciji će se 6. kolovoza pridružiti i dizač utega Amar Musić s trenerom Boškom Čavkom. Svjetska dizačka federacija obavijestila je 29. srpnja Hrvatski olimpijski odbor kako je Amaru Musiću omogućen nastup na Olimpijskim igrama u kategoriji do 85 kilograma, nakon što su zbog dopinga suspendirana petorica ruskih dizača utega. Kvote su se preraspodijelile na Hrvatsku, Belgiju, El Salvador, Mongoliju i Srbiju. Hrvatsku će tako u Riju predstavljati 88 sportašica i sportaša.
 
Sportašima na OI Rio mobitel na dar
 
 Sve sportaše na Olimpijskim igrama U  Riju sponzor Međunarodnog olimpijskog  odbora Samsung odlučio je iznenaditi  vrijednim poklonom - mobitelom  Samsung Galaxy S7 edge, uz koji  dobivaju slušalice i karticu s brazilskom  telefonskim brojem. Priložila sam sliku  poklon paketa.
 
 Prvi hrvatski sportaš na OI Rio testiran
 
 Damir Martin je 31. srpnja kao prvi hrvatski sportaš na OI Rio podvrgnut dopinškom testiranju, o  čemu je obaviješten šef medicinskog tima Hrvatske olimpijske delegacije Dinko Pivalica.
 
 Za očekivati je da će dopinška testiranja biti sve češća s početkom natjecanja 6. srpnja. Svi  nacionalni olimpijski odbori obavezni su organizatoru Igara predati popis iz kojeg je vidljivo u kojim  su sobama sportaši smješteni. Na temelju tog popisa licencirani dopinški kontrolori Svjetske  antidopinške agencije (WADA) dolaze po sportaše koji su odabrani za testiranje te ih odmah odvode  u laboratorij.
 
Marin Čilić stigao je u Rio
 
Tenisač Marin Čilić se 31. srpnja priključio Hrvatskoj olimpijskoj delegaciji u Riju kao 68. sportaš. Doputovao je iz kanadskog Toronta gdje je igrao ATP Masters 1000 turnir.
 
U popodnevnim satima, po lokalnom vremenu, stići će i Borna Ćorića, a sutra se očekuje trener i vođa ekipe Željko Krajan čime će naša teniska ekspedicija biti kompletna, jer su Ana Konjuh, Marin Draganja i trenerica Iva Majoli već u Olimpijskom selu.
 
Spomenimo i to da biciklisti Kristijan Đurasek i Matija Kvasina do 4. kolovoza treniraju u 110 kilometara udaljenom Porto Real Resortu gdje su uvjeti puno bolji nego u Rio de Janeiru.
 
Informacija o našim sportašima
 
Aktualizirani raspored natjecanja na OI u Riju možete naći i na mobilnoj aplikaciji HOO – RIO 2016, a kada 6. kolovoza počnu natjecanja najpouzdanije informacije o satnicama naći ćete u rubrici „Najave“ te aplikacije.
 
Informacije o našim sportašima i njihovim uspjesima na Olimpijskim igrama možete pratiti i na društvenim mrežama:
 
IZVOR Hrvatski olimpijski odbor