Srebrni olimpijski skifist, Damir Martin je sa svojim trenerom Srećkom Šukom i fizioterapeutom Ivanom Golubičekom u Hrvatskoj kući proslavio srebrnu medalju, osvojenu u utrci u kojoj su Martin i službeno proglašeni pobjednik, Novozelanđanin Mahe Drysdale izveslali novi olimpijski rekord!
 
Odlično raspoložen, pomalo umoran, Martin je svima okupljenima zahvalio na bodrenju i izrazio želju da i svi ostali hrvatski sportaši osjete tu radost. Predsjednik HOO, Zlatko Mateša poklonio mu je narukvicu, koju HOO pokalnja svim hrvatskim osvajačima medalja i ispričao kako je za vrijeme utrke stajao u loži uz Thomasa Bacha, predsjednika MOO-a i kako je g. Bach čestitao "na zlatnoj medalji". Vezano uz priču o žalbi HOO-a na odluku sudaca, sve je još otvoreno, a direktor FISA, Matt Smith, poslao je obavijest kako se o žalbi neće raspravljati prije idućega tjedna, jer veslači užurbano skupljaju svoju opremu ne bi li jezero oslobodili kajakašima i kanuistima. Prema mišljenju hrvatskog suca Mladena Kostića, s dugim stažem u međunarodnom veslanju, tradi se o nepoštivanju članka 80. FISA pravila, pa se s tim objašnjenjem i išlo prema FISA čelnicima.
 
DAMIR MARTIN
- Noć iza mene je poluneprospavana. Kad sam nakon tjedan dana upalio mobitel, prvo su mi 10 minuta stizale poruke, a kad sam to sve pročitao već je bilo 5 ujutro. Ima puno priča oko tog prvog mjesta, srebra ili zlata, ali da sam i peti bio a da sam ovakvu utrku odveslao, ja bih bio jednako sretan, kao i da mi sad naknadno dodijele zlatnu medalju. Ja sam svoj posao odradio, a na drugima je da to ocijene i procijene. S Drysdaleom sam se samo pogledao i "dogovorili" smo se da smo jednaki. Na papiru piše drukčije, ali osjećaj ponosa i sreće je jednak. On mi je rekao da nije očekivao da ću se vratiti, da je msilio da je sve riješeno puno prije. Očito sam iznenadio i njega, ali vjerujte i sebe, očito su svi navijači doprinijeli tome, jer vjerujte mi ja ne znam tko je gurao taj čamac zadnjih 200 metara. Hvala svima na porukama, čak i u Novom Zelandu se navijalo za mene, lijepa je priča iza mene, a ponosan sam na poruke veslačkih znalaca vezane uz moju tehniku, koja je nekima pokazatelj kako oni trebaju raditi. U zadnje 3 godine, od ozljede i pitanja bavljenja sportom do evo  - kako Pero Kuterovac kaže, najpripremljenijeg hrvatskog sportaša i 2 milimetra od Olimpa. Svakako se zahvaljujem Peri, Ivanu, svima koji su samnom radili. Nije lako raditi na pripremi, na regeneraciji, na taktici, na video snimkama, teretani. Podršku smo imali i od proizvođača čamca, koji su inzistirali da svaki dan oni pripreme čamac, s najboljim ljudima.
 
SREĆKO ŠUK
- Ovu sam utrku već "vidio" puno puta prije ove jučerašnje, u svojoj viziji kako to treba izgledati. Damir je znao koji mu je cilj, ali u našem veslačkom sustavu je sigurno puno kompliciranije doći do rezultata, nego u sustavu velikih europskih i svjetskih velesila, pa nam je ovaj uspjeh još draži. Mislim da nama još nije jasno koja je težina svega ovoga, no realno - zlato ili srebro nije sasvim svejedno. Sad smo 6. zemlja po broju medalja, a da je Martin osvojo  zlato...bili bismo još bolji, to bi bilo čudo! Ovaj rezultat hrvatskoga veslanja ovdje znači da smo vrlo uspješni, ali i da smo jedno poglavlje zatvorili, a novo moramo otvoriti, to nam je cilj. Sad u Hrvatskoj imamo kvalitetne skulere (veslače s po 2 vesla), mogli bismo napraviti jednu lijepu priču do Tokija, pa i poslije. Osobno sam jako zadovoljan, jer je Damir 2014. imao ozljedu, a u skifu je tek 2. sezonu! 
 
IVAN GOLUBIČEK
- Damir je jako dobro, njegovo tijelo izdržava ove ogromne napore, a prije nekoliko godina je to bila totalna katastrofa. Sad smo došli pješice, on bi prije 2 godine bio sav ukočen nakon tih 20 minuta hoda, a sad je to jako, jako, jako dobro. Ima tu još posla, može se još dosta napraviti, ali njegovo je tijelo puno različitije, puno bolje nego što je to bilo prije 3 godine. Mišići i zglobovi su mekši, on je razgibaniji, jači, mobilniji i to mu daje određene mogućnosti da se bolje kreće u čamcu da ga bolje osjeti. Jak je!
 
 IZVOR Press Hrvatska kuća Rio FOTO Tonči Vlašić