Miting se i ove godine održava u dva dana. Besplatne ulaznice za natjecanje na Mladosti moći će se podići od 3. rujna na prodajnom mjestu SRC Mladost
 
- Na novom bacalištu pokraj gradskih fontana je 5. rujna u 18,30 bacanje kugle, dok je 6. rujna u 18,00 sati miting na Mladosti - rekla je Ivana Brkljačić najavivši da je Grad Zagreb omogućio da oba dana ulaz za sve građane bude slobodan.
 
Andrea Ivančević je komentirala je svoj nastup na OI U Riju, kojim usprkos tome što je dvaput trčala ispod 13 sekundi i ušla u polufinale, nije potpuno zadovoljna.
 
- Bila sam šest tjedana ozlijeđena pa u Rio nisam došla u najboljoj formi. Drago mi je što čujem da je menadžer opet na „Hanžeku“ složio jaku utrku na 100 prepone s finalisticama Olimpijskih igara jer osjećam da bih do kraja sezone mogla popraviti hrvatski rekord - rekla je Andrea Ivančević.
 
- „Hanžek“ je u mom kalendaru uvijek nešto posebno pa za moj najdraži miting uvijek pripremam nešto posebno. Moj disk će sasvim sigurno daleko letjeti i 6. rujna - rekla je dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković.
 
- Kad smo prije 15 godina uređivali ovaj stadion nije još bilo ni Sandre, ni Blanke, ni Andreje, odnosno bile su još djevojčice. A sad smo dobili i Saru Kolak zbog koje ćemo ove godine na „Hanžeku“ imati i bacanje koplja za atletičarke! Pozivam vas sve i na 2. Memorijal Ivana Ivančića na fontanama, koji će se održati na vjerojatno najljepšem bacalištu kugle u Europi - rekao je zagrebački gradonačelnik.
 
Sandri Perković stiže najveća konkurentica!
 
Dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković će i ove godine doći na Hanžekovićev memorijal kako bi proslavila olimpijsko zlato, ali i pobijedila uz što bolji rezultat, a jedna od suparnica će joj biti srebrna iz Rio de Janeira Francuskinja Mélina Robert Michon.
 
Sandra Perković je već prilikom obilaska stadiona Mladosti na Savi prije dva tjedna najavila da će dati sve od sebe da prebaci 70 m što bi bio novi rekord mitinga. Prošle godine je njezin disk pao na 69.88 metara.
 
Olimpijska pobjednica će 6. rujna na stadionu Mladosti imati i dostojnu konkurenciju u olimpijskoj doprvakinji Michon te još dvije finalistice iz Rija -Nadine Müller i Shanice Craft.
  
Budući da Michon i Fisher ove godine bacaju preko 66 metara, očekuje nas odlično natjecanje.        
----------------------------------------------------------------
Startna lista – bacanje diska (Ž)
Sandra PERKOVIĆ                        HRV
Dragana TOMAŠEVIĆ                    SRB
Veronika DOMJAN                         SLO
Nadine MÜLLER                             NJEM
Shanice CRAFT                             NJEM
Mélina ROBERT MICHON                FRA
Whitney ASHLEY                           SAD
Zaneta GLANC                              POLJ
Pauline POSSE                              FRA
---------------------------------------------------------------------
 
Najbrži bijelac na planetu trči na „Hanžeku“!
 
Brončani na 200 m s olimpijskih Igara u Rio de Janieru Francuz Christian Lemaitre nastupit će ove godine na Hanžekovićevom memorijalu 6. rujna.
 
Osim bronce iz Rija najbrži bijeli sprinter posljednjeg desetljeća ima i svjetsku broncu na 200 metara iz 2011., broncu iz štafete 4x100 metara s OI u Londonu 2012. te tri zlata s europskih prvenstva na 100 i 200 metara. S čak osam europskih medalja najuspješniji je europski atletičar svih vremena.
 
U utrci na 200 metara na na "Hanžeku" će mu najveći suparnik biti turski sprinter Ramil Guliyev koji je i prošle godine nastupio na mitingu u Zagrebu i postavio novi rekord mitinga na 200 m sa 19.88 sekundi.
 
Na startnoj listi je i jedan od najboljih svjetskih 400-metraša Isaac Makwala,koji na 200 metara ima rekord 19.96, ali i odlični Kanađanin Aaron Brown čiji je rekord 20.00, a u Riju je pomogao štafeti Kanade na 4x100 metara da dođe do brončane medalje. Tu je i brončani s ovogodišnjeg EP u Amsterdamu Danny Talbot.
 
IZVOR Sportske novosti