Čekanje Godota, Rakitića i tri boda protiv Turske, očito je unijelo veliku nervozu u tabor reprezentacije. U petak prijepodne Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a, uputio nam je sljedeći mail s naslovom “Poništenje akreditacije”:
 
 “Ovim putem obavještavam vas kako ćemo gosp. Antoliću uskratiti akreditaciju za susret Hrvatska - Turska, kao i dolazak na treninge, mix-zonu i press konferencije. Smatramo nekorektnim da se g. Antolić prešetava pred ulazom u hotel hrvatske reprezentacije u vrijeme kada tamo nema zakazanih medijskih aktivnosti, a posebno u svjetlu činjenice da sve informacije može dobiti pozivom na moj broj. To je očigledno narušavanje mira i koncentracije hrvatskih reprezentativaca...”
 
Prozvani gosp. Antolić je Dražen Antolić, novinar SN i stalni izvjestitelj s priprema i utakmica reprezentacije. Što je njegov neoprostivi grijeh? Zatekao se ispred hotela AS na Zelengaju i tamo zadržao punih trideset sekundi, ako ne i četrdeset. Toliko dugo je “narušavao mir i koncentraciju hrvatskih reprezentativaca”.
 
Zadržao se trideset sekundi zbog toga jer se pozdravio sa zaštitarom s kojim se poznaje odranije jer je s njim svojedobno i radio priču za novine. Dražen Antolić u zabranjenoj zoni, pred hotelom koji se ne smije ni pogledati, a kamoli ispred njega “prešetavati”, zatekao se u društvu dvojice kolega koji su došli snimiti live javljanje za potrebe svog portala. Bio je s njima jer su dogovarali zajednički odlazak na Pleso ako stiže Ivan Rakitić. Novinar Antolić nije namjeravao ući u hotel niti raditi bilo što mimo protokola. Da je slučajno ugledao Rakitića kojeg još nije ugledao ni Čačić, pa što...
 
Gospodin Pacak u prepisci nam je objasnio da “ovakva vrsta špijunaže nije potrebna”. Špijunaža? Prešetavanje? Malo ih je uzelo, rekli bi ljudi, prebacila ih pamet. Da se ludilo balkanskog špijuna i hvatanja “sumnjivih lica” tog petka nije nekim tajnim kanalima prelilo iz Beograda do Zelengaja?
 
Da se utakmica, nažalost, ne igra pred praznim tribinama, sumnjivi bi valjda bili svi koji prođu ulicom ispred Asa i naruše mir Zelengaja. Svi bi valjda dobili zabranu ulaska na stadion.
 
Jasno da je Tomislav Pacak po funkciji samo potpisnik odluke. A da probleme s mirom i koncentracijom ima onaj koji donosi odluke, predsjednik HNS-a Davor Šuker.
 
HNS nam je u obrazloženju presude još objasnio da se SN sigurno “mogu dobro snaći za ova tri dana”. Nemojte se zamarati, mogu, hvala na brizi."
 
Mario Zorko, glavni urednik SN