U sklopu Europskog tjedna sporta i nacionalnog projekta Koš za Koš, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Karlovčanima je predano obnovljeno igralište kod Gimnazije – piše Vedran Gvožđak, novinar Kaportal/KAŠonline

Ono će zasigurno privući mnoge karlovačke haklere, ali i bez sumnje stvoriti neke nove zaljubljenike u ovaj sport. To i jest cilj projekta Koš za Koš koji obnovom zapuštenih kvartovskih igrališta diljem Hrvatske nastoji popularizirati košarku i sport te vratiti mlade na zapuštena igrališta.

Karlovačko igralište drugo je obnovljeno u sklopu ovog projekta, nakon Zadra, a zablistalo je novim tablama i mrežicama, klupama i drugim novitetima. Mladi karlovački talenti odmah su iskušali novu opremu kroz igru tri na tri, a terenom će bez sumnje uskoro svakodnevno odzvanjati zvuk igre. Projekt Koš za Koš pokrenula je zadarska agencija S Event.

– Drago nam je da je Karlovac kao grad duge i bogate košarkaše povijesti nova stanica projekta Koš za Koš. U suradnji i uz veliku pomoć Europskog tjedna sporta te Ministarstva sporta, uspjeli smo vratiti osmijeh na lice mladim ljubiteljima košarke. Ovo je početak jedne nove suradnje s košarkašima Karlovca koja će se zasigurno nastaviti u godinama koje su pred nama, izjavila je Zdenka Zrilić, organizatorica projekta.

Grad na četiri rijeke nekoć je živio za košarku, a bogata i slavna prošlost ovog sporta mladim Karlovčanima sve je nepoznatija i predstavlja tek pradavne priče. Ipak, haklera i ljubavi prema košarci uvijek je bilo mnogo pa će i novouređeno igralište kod Gimnazije nesumnjivo privlačiti brojne zaljubljenike u košarku.

 Europski tjedan sporta ove godine brojnim aktivnostima aktivira  rvatsku. Obnova ovog igrališta samo je početak aktivacije naših  mladih. Želja Europske komisije i nas u Hrvatskoj je promjena loših  navika i statistika. Svakim novim Tjednom sporta Hrvatsku želimo  učiniti zdravijom - izjavila je koordinatorica Europskog tjedna sporta Marija Crnković.

 Obnova igrališta u Karlovcu održala se u sklopu Europskog tjedna sporta, inicijative Europske komisije. Veliko finale  Europskog tjedna sporta 2016. održano je 17. rujna od 12 do 20 sati u Dubrovniku na plaži Banje cjelodnevnim  prikazom aktivnosti i sportova na vodi.

 

 

 

 

 PRENOSIMO KAportal/KAŠonline www.kaportal.rtl.hr PIŠE Vedran Gvožđak FOTO Robert Fajt/Cropix